Veržej na Cvenu dostojen tekmec Mariboru

Maribor in Veržej sta se na Cvenu pomerila na pripravljalni tekmi

Prlekija-on.net, nedelja, 19. januar 2014 ob 09:07
Farmtech Veržej - Maribor

Farmtech Veržej - Maribor

V soboto, 18. januarja, sta se na Cvenu v pripravljalni tekmi, pomerila prleški drugoligaš Farmtech Veržej in večkratni državni prvak ter udeleženec evropske lige NK Maribor. Kljub temu, da je bila tekma zaprtega tipa, se je v ugodnih vremenskih razmerah ob igrišču na Cvenu zbralo veliko število gledalcev.

Veržej se je dobro upiral favoriziranim gostom, ki so nastopili z vsemi najboljšimi igralci. Oba trenerja sta dala možnost igranja vsem svojim igralcem. Za Mariborčane so igrali tudi Ranko Moravac, Dejan Vuklišević in Petar Stojanović, ki igrajo na dvojno registracijo v Veržeju, za Veržejce pa sta med drugim igrala tudi Luka Zahovič in Dino Hotić. Prvi polčas se je končal neodločeno 1:1. V 4. minuti je gol za Maribor dosegel Jean-Philippe Mendy, v 22. minuti pa je izenačil Luka Zahovič. Odločilni gol je v 87. minuti dosegel Rok Sirk.

Mariborčani so s tem odigrali drugo pripravljalno tekmo, v sredo so premagali avstrijski KSV Kapfenberg s 4:3, naslednjo pripravljalno tekmo pa bodo odigrali v torek, ko se bodo v Lendavi pomerili z madžarskim Haladás FC. Veržej bo do začetka spomladanskega dela prvenstva, ki se začne 15. marca, odigral kar nekaj tekem, med drugim v februarju z avstrijskim Gratkornom.

Sicer pa Veržej in Maribor dobro sodelujeta, saj bodo tudi v spomladanskem delu sezone Veržeju na voljo posojeni mladi igralci Maribora, med njimi Moravac, Hotić, Stojanović, Zahovič, Živko in Vuklišević.

Farmtech Veržej - Maribor 1:2 (1:1)
Zahovič 22.; Mendy 4., Sirk 87.

Farmtech Veržej: Andrejč, Lukač, Polajžer, Kek, Ropoša, Hotić, Zahovič, Živko, Vinkovič D., Trstenjak, Mauko. Igrali so še: Kavaš, Domjan, Hodnik, Kocuvan, Kaučič, Sečko, Pelcl, Slana, Vinkovič M., Čuk; trener: Zlatko Gabor.

Maribor: Pridigar, Mejač, Vuklišević, Arghus, Trajkovski, Mertelj, Cvijanović, Ceppelini, Stojanović, Mendy, Tavares. Igrali so še: Cotman, Handanović, Moravac, Šuler, Rajčević, Viler, Filipović, Dervišević, Mezga, Bohar, Sirk, Fajić; trener: Ante Šimundža.

Spodaj si lahko ogledate povzetek tekme.



Več v Šport

Kasaške dirke v Križevcih, foto: Občina Križevci

Kasaške dirke privabile številne obiskovalce

ponedeljek, 15. julij 2024 ob 11:40
RK Jeruzalem Ormož, foto: Božo Grabovac

Prleški rokometaši znova v Evropi

nedelja, 14. julij 2024 ob 18:13