Požar izbruhnil na enem od brizgalnih strojev za pripravo gumijastih izdelkov

Reševalci NMP Ormož so oskrbeli delavca, ki je utrpel manjše opekline in gasilca PGD Ormož zaradi vročinske utrujenosti

Prlekija-on.net, ponedeljek, 3. februar 2014 ob 17:352
V ponedeljek, 3. februarja, je okoli 16.20 ure, na Hardeku v Ormožu, zagorelo v poslovnem objektu plastike in izdelkov iz plastike. Gasilci so požar na poslovnem objektu pogasili in sanirali pogorišče.

Kot je v poročilu sporočil Miran Šadl, predstavnik za odnose z javnostmi na PU Maribor, je požar izbruhnil na enem od brizgalnih strojev za pripravo gumijastih izdelkov. Začetni požar sta poskušala pogasiti 42-letna delavka, ki je delala za tem strojem in njen 48-letni mož, zaposlen v tem podjetju, vendar jima to ni uspelo. Ob gašenju se je delavec opekel po rokah, zaradi česar so ga z reševalnim vozilom odpeljali v ZD Ormož. Po zdravniški oskrbi so ugotovili, da je utrpel lahko telesno poškodbo. Reševalci NMP Ormož so oskrbeli tudi gasilca PGD Ormož zaradi vročinske utrujenosti.

Požar se je iz opisanega stroja razširil še na ostale stroje v proizvodni hali in na material za proizvodnjo. Dokončno so ga pogasili gasilci. Materialna škoda po nestrokovni oceni znaša okoli 70.000 evrov.

Ker je vzrok za požar napaka na brizgalnem stroju, bodo policisti na pristojno tožilstvo podali poročilo.

Pri požaru je posredovalo skupaj 92 prostovoljnih gasilcev z 18 vozili iz 10 prostovoljnih gasilskih društev iz občine Ormož.

Gasilci imajo te dni sicer ogromno dela s snegolomom in žledolomom, sedaj so se borili še s požarom. Ob tem jih je nekoliko ogrel topel čaj za katerega so poskrbeli pri Gostilni Prosnik, ki je v neposredni bližini.

Spodaj je nekaj fotografij, ki jih je na mestu požara posnel Marjan Dovečar.


Več v Črna kronika