V požaru za okrog 5 milijonov evrov škode

Na Ptuju je zgorel lesen strop objekta, pokrit s pločevino, v izmeri okoli 110 x 16 m, ki je uničen

Prlekija-on.net, sobota, 8. februar 2014 ob 08:48
Gasilci so požar gasili več kot tri ure

Gasilci so požar gasili več kot tri ure

Policija je bila v petek, 7. februarja, ob 23.34 obveščena, da na Osojnikovi ulici na Ptuju gori objekt centralnih delavnic Slovenskih železnic. Na kraj so bili napoteni gasilci in policisti.

Gasilci so požar pogasili okoli 3. ure, na požarišču pa so organizirali gasilsko stražo. Po dosedanjih ugotovitvah je zgorel lesen strop objekta, pokrit s pločevino, v izmeri okoli 110 x 16 m, v njem pa električni stroji in vsa električna napeljava. Zgorelo je tudi 100 litrov topil in 100 litrov različnih olj. Po prvih ocenah znaša materialna škoda okoli 5 milijonov evrov. Gasilci so s požarišča iznesli 2 plinski jeklenki in 2 acetilinski jeklenki. V intervenciji je en gasilec utrpel poškodbo gležnja, katerega so oskrbeli reševalci NMP Ptuj in en manjšo ureznino.

Požar so pogasili gasilci PGD Ptuj, Grajena, Podvinci, Kicar, Turnišče, Hajdina, Železničar, Stojnci in Leskovec. Zgorelo je leseno ostrešje, ki je bilo prekrito s pločevinasto kritino z izolacijo.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor bodo danes opravili ogled kraja požara. O vzrokih za požar do zaključka njihove preiskave ne bo moč govoriti je v sporočilu zapisal Miran Šadl, predstavnik za odnose z javnostmi na PU Maribor.

V spodnjem videu si lahko ogledate požar, ki ga je posnel bližnji stanovalec.



Več v Črna kronika