Pustovanje s študentkami in študenti

Nedeljske maškare plesale v radenskem DOSOR-ju

Filip Matko, ponedeljek, 3. marec 2014 ob 09:16
Pustovanje v DOSOR-ju

Pustovanje v DOSOR-ju

V okviru prostovoljskih dejavnosti članice in člani Kluba prekmurskih študentov iz Murske Sobote najmanj štirikrat letno obiščejo stanovalke in stanovalce DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci. Eden takšnih obiskov je običajno okrog pusta.

Tako je na pustno nedeljo, 2. marca popoldne, skupina šestih študentk in študentov (Barbara, Janja, Nuša, Sanja, Boštjan in Žiga) prišla maskirana v DOSOR, kjer so jih v tretjem delu pustno okrašene domske restavracije že čakali, seveda tudi maskirani, najbolj »zagreti« stanovalke in stanovalci, s svojo mentorico Piko Nogavičko (Petra Gašpar). Župnik s harmoniko (študent Boštjan) je ta popoldan bil seveda najbolj zaželjen, ker brez glasbe in pesmi ni zabave in plesa. A on zna za to vsekakor poskrbeti.

Vmesni čas, ko si je po plesu bilo treba odpočiti in se ohladiti s pijačo, so študentke in študentje razdelili med vse prisotne tudi pustne krofe, ki so jih prinesli s seboj. So pa tudi poskrbeli za izbor najlepših mask med stanovalkami in stanovalci: darilo za tretje mesto je pripadlo vedeževalki, darilo za drugo mesto DOSOR-jevemu srčku, a nagrado za prvo mesto je prejela (dejansko prejel !!!) dama v sami spalni srajčki.


Več v Družabno