Pustovanje z Nitkami prijateljstva

Osnovnošolske maškare obiskale radenski DOSOR

Filip Matko, torek, 4. marec 2014 ob 22:13
Maškare obiskale DOSOR

Maškare obiskale DOSOR

V okviru prostovoljskih dejavnosti »Nitke prijateljstva«, ki tradicionalno potekajo med Osnovno šolo Radenci ter DOSOR-jem, Domom starejših občanov Radenci, so na pustni torek dopoldne osnovnošolske maškare obiskale stanovalke in stanovalce DOSOR-ja. Tudi slednji so jih v prostorih domske restavracije željni pričakali, večina njih že našemljenih.

Maskirani pa so bili tudi zaposleni, za vse pa je veljala pesem Danila Gorinška:
Danes bomo krofe cvrli,
kakšno smešno še razdrli,
vso obleko bomo slekli,
se v pajace preoblekli,
s krinko si obraz zakrili –
šeme – v svet se zapodili.
Žalost vso naj šment pohrusta,
danes šli se bomo pusta.

Šolarke in šolarji, od prvega do petega razreda so pripravili pustni kulturni program, kajti v samem uvodu so povedali: »Pust je čas, ko se napravimo v pustno šemo, maškaro. Kot praznik pust pa so ga ljudje praznovali že v predkrščanski dobi. Pust se letos praznuje 4. marca. Je čas za pustno rajanje in sladkanje s krofi in čajem. Seveda ne gre pozabiti kurente in ostale tradicionalne maske in karnevale, ki se odvijajo letos po vsej Sloveniji. Tudi učenci Osnovne šole Radenci smo se danes oblekli v pustne maske in prišli med vas, da vas malo razveselimo. Učenci od 1. do 5. razreda smo vam pripravili kratek nastop

Razvrstili so se nastopi učenk in učencev od prvega do petega razreda, Pika Nogavička (Petra Gašpar iz DOSOR-ja) pa jih po nastopu povabila na pogostitev s krofi, dobrim DOSOR-jevim pecivom ter čajem.


Več v Družabno