Pesmi naše in vaše mladosti v Miklavžu pri Ormožu

Prireditev na Osnovni šoli Miklavž pri Ormožu je obiskovalce popeljala v čas njihove mladosti

Simona Klasinc, sreda, 12. marec 2014 ob 17:37
Pesmi naše in vaše mladosti

Pesmi naše in vaše mladosti

Po nekaj mesecih priprav in napornih zadnjih tednih za nastopajoče so se Pesmi naše in vaše mladosti v soboto, 8. marca, preprosto že morale zgoditi ...

Vloženega je bilo veliko truda, naporov in entuziazma, brez česar nobena kulturna prireditev ne more uspeti.

Leon Lah, učitelj na Osnovni šoli Miklavž pri Ormožu in gonilna sila prireditve, je načrte snoval že dolgo. Želel je ustvariti prireditev za dušo publike in konec koncev tudi za svojo lastno - v enem večeru odpeti pesmi, ki so zaznamovale mladost različnih generacij.

ln različnim generacijam so pripadali tudi nastopajoči - od tistih najmanjših, ki obiskujejo miklavški vrtec, do pevcev otroških pevskih zborov Tilen in Smeško, učencev 5. in 6. razreda zbranih v mlajšem mladinskem zboru ter mladinskega pevskega zbora Sanje, deškega pevskega zbora in člani folklorne skupine Podkev pa vse do tistih, ki pripadajo že starejši generaciji - kot so člani Miklavškega okteta in mešanega zbora ter člani folklorne skupine Metla. Mlade oči, Lahko noč Piran, Zemlja pleše, Ti si moja ljubezen, Sreča na vrvici, Oh ne, Cherie, Le s teboj, O, Marijana, Cesarice, Rivers of Babylon ... so le nekatere, ki so jih z velikim žarom prepevali tako mladi kot tudi starejši pevci, člani folklorne skupine Podkev in Metla pa tokrat niso bili čisto nič »folklorni«. Z odličnimi koreografijami in stilsko dovršenostjo oblačil so gledalce popeljali v čas rock and rolla, Drage naše Lidije in čisto na koncu dosegli sam vrh z živo piramido ob pesmi Od višine se zvrti.

Tako kot se je pelo »v živo«, se je tudi igralo »v živo«. Za glasbeno spremljavo je skrbela glasbena skupina, ki jo sestavljajo glasbeniki, skoraj vsi bivši učenci miklavške šole. Bili so zbrano uigrani in točni. Prijetne za uho in oko so bile tudi solistične točke sedanjih in bivših učenk in učencev.

Prireditev sta povezovala Simona Klasinc in Bojan Cunk, učitelja na miklavški šoli.

Leon Lah je dokazal, da je kljub abrahamu, ki ga je praznoval letos, še vedno poln idej in energije, predvsem pa volje, da se loti tako zahtevnih projektov, kot je bil sobotni koncert. Ob pomoči članov kolektiva in vodstva šole mu je uspelo obuditi spomine marsikatere mladosti - zato so poslušalci na koncu tudi nazdravili v duhu prireditve - s pijačo »naše in vaše mladosti« - cockto.


Več v Kultura in izobraževanje