S šopkom do vseh src mater in žena

V Kulturnem društvu Peter Dajnko iz Črešnjevcev so pripravili odlično kulturno prireditev, z naslovom »Ta šopek je zate«

Marjan Slavič, nedelja, 16. marec 2014 ob 22:33
Ta šopek je zate

Ta šopek je zate

Mesec marec nekako velja za mesec, ko si žene in matere zaslužijo prav posebno pozornost, za njihov trud in delo skozi leto, ki je včasih prekrito, zavrženo, manj spoštljivo in pozabljeno.

Prav v ta namen se v Kulturnem društvu Peter Dajnko iz Črešnjevcev, že vrsto let trudijo in pripravijo odlično kulturno prireditev, z naslovom »Ta šopek je zate«. Prireditev, ki je namenjena prav vsem materam in ženam, v sklopu praznovanja 8. marca, ter materinskega dneva 25 marca, nekako čustveno in harmonično obogatijo in nagradijo svoje mame, babice in tete najmlajši otroci s svojimi prisrčnimi in iskrenimi nastopi.

Tokrat so pred polnoštevilnim občinstvom v avli OŠ Gornja Radgona v soboto, 15. marca, predstavili in nastopili otroci Otroške folklorne skupine KD Peter Dajnko, najmlajši iz vrtca Manko Golar Gornja Radgona PE Črešnjevci, Otroška folklorna skupina Osnovne šole Gornja Radgona ter Tamburaška skupina KD Peter Dajnko Črešnjevci.

Ta šopek nastopajočih, je bil prav gotovo eden izmed najlepših šopkov, katerega so prejele matere in žene ob njihovem prazniku, v njem se skrivajo najlepši cvetovi iskrenosti, ljubezni, spoštovanja, hrepenenja ter srčne slovenske poštenosti.


Več v Kultura in izobraževanje