Z dobrodelno prireditvijo zbrali 2.300 evrov

25. dobrodelna prireditev Župnijske Karitas Ljutomer

Sara Munda, nedelja, 23. marec 2014 ob 18:03
25. Dobrodelna prireditev ob materinskem dnevu

25. Dobrodelna prireditev ob materinskem dnevu

Ob proslavitvi materinskega dne, je v petek, 21. marca, Župnijska Karitas Ljutomer pripravila dobrodelno prireditev, ki se je odvijala v Kulturnem domu Ljutomer. Rdeča nit prireditve so bili dobro postavljeni temelji hiše, v kateri se gradijo družinski odnosi in izoblikujejo humanitarne vrline.

Voditelja prireditve sta bila Marja Dolamič in Branko Hrga. Kot prvi so nastopili otroci vrtca Ljutomer, ki so gradili hiško. Julija Sok je zaigrala na harfo, sledil je duet Felicite Heric Taškov in Dominika Kerčmarja. Gost večera Aleksander Mežek je zaigral nove skladbe in polno dvorano tako navdušil, da so z njim zapeli njegove največje uspešnice. Nastopili so tudi družina Ivančič, pevska skupina vrtca Ljutomer, Župnijski zbor Kresnički in baletni oddelek Glasbene šole Ljutomer. Glavna gostja večera je bila Milada Kalezić, gledališka igralka iz Maribora in dobitnica Borštnikovega prstana 2011. Spregovorila je o usklajevanju gledališke kariere in družinskega življenja, svojem črpanju moči iz svetega pisma, veselju do petja in dobroti, za katero pravi, da če delaš dobro, se ti ta vedno povrne.

Zbrane je pozdravil domači župnik in predsednik ŽK Ljutomer Andrej Zrim, ki je ob tednu družine spomnil, da so veselje, sočutnost, ljubezen in spoštovanje vrednote, ki so temelj družinskih odnosov. Zahvalil se je vsem, ki so s svojo navzočnostjo dodali vsaj eno opeko pri gradnji hiše sreče tistim, ki jo najbolj potrebujejo.

Dobrodelno prireditev ob materinskem dnevu so izvedli že 25. leto zapored. Tajnica ŽK Ljutomer Marija Pušenjak se je ob tem zahvalila vsem dobrotnikom, ki so kakorkoli pomagali in zbrane pospremila z mislijo: »Skupaj gradimo hišo, za katero želimo, da bi v njej vladala ljubezen in ne bi bili samo zidovi«.

S prireditvijo so letos zbrali 2.304 evre. Namenili jih bodo trem družinam, in sicer za nabavo gospodinjskih aparatov, za zdravljenje in nakup potrebščin za novorojenčka. Z zbranimi sredstvi so dokazali kako velika in predvsem pomembna je razsežnost dobrote.


Več v Kultura in izobraževanje