Žlahtni abonma 2013/2014 je zaključen

Zadnja predstava gledališkega abonmaja v Ljutomeru je bila Moj ata, socialistični kulak, v izvedbi Šentjakobskega gledališča Ljubljana

Jerneja Domajnko, ponedeljek, 24. marec 2014 ob 19:39
Moj ata, socialistični kulak

Moj ata, socialistični kulak

S "komedijo o novih časih" Toneta Partljiča, Moj ata, socialistični kulak, v režiji Gojimirja Lešnjaka - Gojca in izvedbi Šentjakobskega gledališča Ljubljana, se je v soboto, 22. marca, zaključila letošnja sezona gledališkega abonmaja v Ljutomeru. Po predstavi so za pogostitev poskrbeli Vinogradništvo in vinarstvo Ozmec ter Klub prleških babic.

Komična in hkrati trpka igra o usodi malega človeka v neusmiljenem kolesju zgodovine in o družbenih spremembah po drugi svetovni vojni nam ponuja vzporednice z današnjimi turbulentnimi časi. Naš glavni junak se po koncu vojne, v kateri se je vojskoval na različnih straneh, vrne domov k družini na majhno kmetijo. Poln je idealov, sanj, vere v moralno boljši svet in ekonomsko pravičnejšo družbo. Toda kmalu spozna, da so bile sanje samo sanje … Velika uspešnica, po kateri je bil posnet tudi priljubljen film, je bila ob svojem nastanku drzna in provokativna, danes pa predvsem ponuja sočuten in polemičen spomin na polpretekli čas. Kaj se je od takrat v resnici spremenilo? Se je za malega človeka sploh kaj?


Več v Kultura in izobraževanje