Odlični rezultati učencev GŠ Ljutomer na državnem in mednarodnem tekmovanju

Le nadarjeni učenci, ki so pripravljeni svoj prosti čas posvetiti za vadbo instrumenta, lahko s pomočjo svojih učiteljev dosežejo dobre rezultate

Prlekija-on.net, torek, 25. marec 2014 ob 08:38
Odlični rezultati učencev GŠ Ljutomer

Odlični rezultati učencev GŠ Ljutomer

Od 28. 2. do 11. 3. 2014 je potekalo Mednarodno tekmovanje »Davorin Jenko« Beograd 2014. Tekmovanja se je udeležil učenec saksofona iz Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer, Niko Mladenovič in v A kategoriji dosegel 97.75 točk (Laureat I/1 - največ doseženih točk v tej kategoriji). Korepetitorka Ana Gnezda in mentor Mihael Györek, MA.

43. Tekmovanje mladih glasbenikov Republike Slovenije - TEMSIG pa je potekalo od 10. do 19. marca 2014 v primorski regiji (Cerknica, Postojna, Vrhnika, Nova Gorica in Koper). Glasbeno šolo Slavka Osterca Ljutomer so zastopali štirje učenci, ki so na regijskem tekmovanju dosegli zlato priznanje.

  1. Harmonika 1.b Domen Ritonja Kralj, 90,33 točk - Srebrna plaketa
    Mentor: Janez Munda, BA
  2. Tolkala 1.a Miha Rudolf, 92,00 točk - Srebrna plaketa
    Korepetitorka: Bojana Ivančič, Mentor: Antonio Hojsak, prof.
  3. Rog 1.a Nuša Dolamič, 93,33 točk - Srebrna plaketa
    Korepetitorka: Ana Gnezda, Mentor: Stanislav Lašič
  4. Pozavna 1.b. Žan Žuman, 87,50 točk - Bronasta plaketa
    Korepetitorka: Bojana Ivančič, Mentor: Simon Kramberger, prof.
Vsem učencem, njihovim mentorjem in korepetitorjem iskrene čestitke za dosežene rezultate.

Le nadarjeni učenci, ki so pripravljeni svoj prosti čas posvetiti za vadbo instrumenta, lahko s pomočjo svojih učiteljev dosežejo dobre rezultate.

Tudi na 1. Panonski festival pianistov, ki bo potekal 28. in 29. marca 2014 v Murski Soboti in 5. Festival mladih violinistov »Jaz imam pa goslice«, ki bo 4. in 5. aprila 2014, prav tako v Murski Soboti, se pripravljajo uspešni učenci klavirja in violine. Želimo jim uspešne priprave ter za dober rezultat, prepričljiv nastop pred komisijo.


Več v Kultura in izobraževanje