Praznovanje materinskega praznika pri Mali Nedelji

Učenci so izvedli pester kulturni program in obdarili matere

Branko Košti, sreda, 26. marec 2014 ob 20:00
Materinski dan pri Mali Nedelji

Materinski dan pri Mali Nedelji

Za Materinski dan je značilno izkazovanje ljubezni materam, mnogi otroci jim na ta praznik v znak hvaležnosti podarijo cvetje ali druga darila. Navada tega praznovanja se je v Evropo reazširila iz ZDA, kjer praznik praznujejo od leta 1910, datum praznovanja pa se v posameznih državah razlikuje.

Slovenija, v kateri po statističnih podatkih živi 650.000 mater, je edina država, ki Materinski dan praznuje 25. marca, na dan krščanskega praznika Gospodovega oznanjenja, Marijinega praznika, natanko devet mesecev pred božičem.

Od leta 1991, odkar praznik praznujemo v Sloveniji, se vsako leto okrog tega datuma zvrstijo številne prireditve, katerih glavni protagonisti so seveda otroci, ki na ta način izrazijo hvaležnost in ljubezen svojim materam.

Ena prisrčnih tovrtstnih prireditev se je v torek, 25. marca, odvila v dvorani kulturnega doma pri Mali Nedelji. Kot že vrsto let, so učenci Osnovne šole Mala Nedelja s svojimi učitelji, pripravili bogat in razgiban kulturni program, poln pesmi, plesa, recitacij, dramatizacij, pa tudi lutkovno igrico so prikazali mamam in babicam.

Seveda so mamice tudi obdarili, z rožicami, katere so izdelali sami po navodilih in pod nadzorom učiteljic, ob koncu pa so pripravili še srečelov, prihodek katerega bodo devetošolci porabili za zaključni izlet in valeto.


Več v Kultura in izobraževanje