Prvoaprilski nastop najmlajših v Radencih

Prvi letošnji obisk malčic in malčkov Radenskih mehurčkov v DOSOR-ju

Filip Matko, torek, 1. april 2014 ob 23:18
Prvoaprilski nastop najmlajših

Prvoaprilski nastop najmlajših

Čeprav so že od ranega jutra v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, stanovalke in stanovalci drug drugega »hecali« na račun 1. aprila, je bil napovedan obisk malčic in malčkov iz radenskega Vrtca Radenski mehurčki resničen.

Svoj prvi letošnji obisk v DOSOR-ju so dopoldne, še pred 10. uro, opravili najmlajši ob spremstvu svojih vzgojiteljic Bernarde Bračko, Alenke Krajnc in Tajde Čeh. V prenapolnjenem predprostoru domske knjižnice DOSOR-ja, v 4. nadstropju, je vse zbrane in nastopajoče pozdravila v imenu DOSOR-ja Petra Gašpar, njenemu pozdravu pa so sledili nastopi.

Kratkohlačniki iz Vrtca Radenski mehurčki so recitirali in prepevali pomladne pesmice ter plesali. Na melodijo pesmi »Ob bistrem potočku je mlin…« je bil ples kar pravšenj. Ker pa ni minilo še niti teden dni od Materinskega dneva, so najmlajši predstavili tudi pesmice, ki so se jih naučili ter jih namenili predvsem mamam.

Stanovalke in stanovalci so se lahko spomnili svojih mladih dni, kajti malčice in malčki so peli o zvončkih, trobenticah…, stanovalke in stanovalci pa so to lahko sami nabirali v rosni mladosti. Nekateri sedaj to cvetje opazujejo le skozi okna ali z balkonov DOSOR-ja, a nekateri se ob spremstvu gospodinj in zdravstvenega osebja ter prostovoljcev le odpravijo na krajši sprehod.

Ob  zaključku nastopa najmlajših pa je bila vsem skupna pesem »Dere san ja mali bija…«. Malčki in malčice so napovedali skorajšnji svoj naslednji obisk, ob tokratnem slovesu pa so vsem prisotnim stanovalkam in stanovalcem razdelili spominske obeske. Le-ti so bili v obliki srčkov.


Več v Najmlajši

Utrinki otroških prigod s festivala RePannonia

Na festivalu RePannonia ustvarjali tudi otroci

ponedeljek, 8. julij 2024 ob 18:10
Kulinarični spominek vrtca Mala Nedelja

Kulinarični spominek vrtca Mala Nedelja

četrtek, 13. junij 2024 ob 09:31