Pričelo se je sojenje v primeru eksplozije plina v Ljutomeru

Obtoženka na sojenju krivde ni priznala, v svojem zagovoru je trdila, da je šlo za nesrečo med menjavanjem plinskih jeklenk

Prlekija-on.net, sreda, 2. april 2014 ob 14:19
Eksplozija je na Postružnikovi ulici naredila veliko škodo

Eksplozija je na Postružnikovi ulici naredila veliko škodo

Na okrožnem sodišču v Murski Soboti se je začelo sojenje 64-letni obtoženki, ki jo obtožnica bremeni, da je lani, 28. februarja, z namernim odprtjem dveh plinskih jeklenk povzročila eksplozijo v bloku na Postružnikovi ulici v Ljutomeru.

V eksploziji plina poškodovanih več ljudi
V eksploziji plina poškodovanih več ljudi

Kriminalisti so takrat z ogledom kraja ugotovili, da je eksplozija nastala zaradi uhajanja plina iz dveh plinskih jeklenk, ki sta bili namerno odprti. Zaradi dima in strupenih plinov je iskalo zdravniško pomoč več stanovalcev, med drugim tudi oba policista in občan, ki so prvi prišli na kraj dogodka. V stanovanju, katero je bilo v celoti uničeno, je živela sama 64-letna ženska, ki je pri eksploziji bila huje poškodovana.

Eksplozija je naredila veliko škodo. Poleg popolnoma uničenega stanovanja je bilo poškodovanih še pet drugih stanovanj in 13 avtomobilov, ki so bili parkirani pred blokom. Zlomljenih je bilo tudi več stekel na sosednjem stanovanjskem bloku.

Tuja krivda je takrat bila izključena, zoper poškodovano lastnico pa je zaradi povzročitve splošne nevarnosti bila podana kazenska ovadba.

Obtoženka na sojenju krivde ni priznala, v svojem zagovoru pa je trdila, da je šlo za nesrečo med menjavanjem plinskih jeklenk. Na sojenju je bilo zaslišanih več prič, tudi policist in gasilci, ki so posredovali po eksploziji, nadaljevalo pa se bo 22. aprila, ko bosta v primeru nastopila še izvedenca medicinske in psihiatrične stroke, ki bosta skušala pojasniti, ali je v tem primeru šlo za samomorilne namene ali pa so poškodbe pri lastnici stanovanja nastale kot posledica ognja v stanovanju.


Več v Črna kronika