Mladim predstavili projekt Pravi poklic za razvoj

V petek dopoldne so na radgonsko sejmišče preplavili mladi

Branko Košti, sobota, 5. april 2014 ob 10:21
Pravi poklic za razvoj

Pravi poklic za razvoj

Sejmišče v Gornji Radgoni, na katerem od 3. do 6. aprila potekata Pomladni sejem in Sejem GREEN, so v petek, 4. aprila dopoldne, preplavili mladi, učenci številnih osnovnih in srednjih šol. Prav za njih so organizatorji pripravili predstavitev poklicev v gradbeništvu, za katere zanimanje med mladimi iz leta v leto upada, zato delavcev teh profilov na trgu delovne sile že močno primanjkuje.

Poleg najmodernejše gradbene mehanizacije, katera je za mlade seveda še posebej privlačna, so si lahko ogledali delo mladih kleparjev in krovcev, ki so tekmovali na državnem prvenstvu. Prikazano jim je bilo delo zidarjev, tesarjev, pleskarjev, monterjev grelnih, hladilnih in prezračevalnih naprav, praktično pa so se lahko preizkusili tudi v obdelavi lesa. Ogledali so si še mlade keramičarje, ki so prav tako tekmovali v polaganju keramičnih plošč.

Posebej zanimiva je bila gradnja mostov iz špagetov, saj so vsakemu izdelanemu mostu izmerili tudi njegovo nosilnost.

V množici mladih so predstavljeni poklici vzbudili veliko zanimanje in verjetno bodo pri katerem vplivali tudi na odločitev o izbiri Pravega poklica za razvoj, kot so projekt poimenovali organizatorji.


Več v Kultura in izobraževanje