Likovna republika se predstavlja v Gornji Radgoni

Dela štirinajsterice na ogled mesec dni v Galeriji Kulturnega doma

Filip Matko, ponedeljek, 7. april 2014 ob 09:30
Ogled razstave

Ogled razstave

Na spletnih straneh »Prlekije« je bil sredi minulega meseca zapis o samostojni razstavi Tatjane Mijatović, predsednice Likovnega društva Gornja Radgona, v Občini Sveti Martin na Muri na Hrvaškem. Tokrat lahko poročamo o ponovnem tovrstnem sodelovanju, kajti v Galeriji Kulturnega doma v Gornji Radgoni je od sobote, 5. aprila, odprta skupinska razstava trinajstih slikark in slikarjev ter enega kiparja, članic in članov Združenja Likovna republika Sveti Martin na Muri.

Številne zbrane, še posebej goste ter ustvarjalke in ustvarjalce iz sosednje Hrvaške, sta pozdravili Manja Dolinšek v imenu Zavoda Kultprotur Gornja Radgona (ki je upravljavec Galerije) ter Tatjana Mijatović, predsednica Likovnega društva Gornja Radgona. O Združenju Likovna republika in njegovem ustvarjalnem delu zadnja štiri leta je govorila predsednica tega Združenja Milena Petković, ki je še posebej naglasila in pozdravila željo po obojestranskem sodelovanju likovnic in likovnikov dveh sosednjih držav.

Enako je vse dobro tovrstnemu sodelovanju »na pot« priporočila podžupanja Občine Sveti Martin na Muri, Petra Lovinščak, ki je opravičila odsotnost župana Franja Makovca. Enako je opravičila odsotnost gornjeradgonskega župana Antona Kampuša kar predsednica Likovnega društva Gornja Radgona Tatjana Mijatović, ki pa je z veseljem predala nalogo otvoritve razstave Milanu Nekrepu, predstavniku Občine Gornja Radgona, ki je tudi predsednik Sveta JSKD – Izpostava Gornja Radgona.

V kulturnem delu programa otvoritve tokratne likovne razstave del članic in članov Združenja Likovne republike iz Svetega Martina na Muri je nastopil in vse izredno presenetil s solo petjem Dominik Padarić iz Svetega Martina na Muri, ki obiskuje Glasbeno šolo v Varaždinu. Sledil je ogled likovne razstave, ki bo v Galeriji Kulturnega doma Gornja Radgona na ogled mesec dni.


Več v Kultura in izobraževanje