Twirling klub Ljutomer se je udeležil 18. Državnega prvenstva

18. Državno prvenstvo v twirlingu je potekalo 5. in 6. aprila v Slovenski Bistrici

Prlekija-on.net, sreda, 9. april 2014 ob 09:09
Twirling klub Ljutomer na 18. DP

Twirling klub Ljutomer na 18. DP

Twirling klub Ljutomer se je udeležil 18. Državnega prvenstva v twirlingu, ki je potekalo 5. in 6. aprila v Slovenski Bistrici. Dekleta so odplesala 11 finalnih nastopov v različnih kategorijah.

Imeli so dve klubski članici, ki sta prvič stopili na tekmovalni parket v disciplini C-solo mlajši in starejši novinci in se soočili s hudo konkurenco. Mihajela Grnjak je prav v tej močni konkurenci dosegla 1. mesto, njena klubska kolegica Kaja Zabavnik pa 9. mesto. Bronasto 3. mesto sta si v disciplini C-solo pari junior priborili Živa Smodiš & Lucija Mesarič. Skupina C-team junior, katero so sestavljale Urška Dunaj, Živa Smodiš, Lucija Mesarič, Benja Šmauc in Evelin Novak so osvojile prav tako 3. mesto. V kategoriji C-freestyle pari junior sta Benja Šmauc & Urška Dunaj osvojili 4. mesto, v disciplini C-solo pari junior pa sta osvojili 5. mesto. Njuni klubski kolegici Nadja Štelcl & Ines Kraner sta osvojili v tej enaki kategoriji 6. mesto.

Imeli so še eno tekmovalno skupino, ki so jo sestavljale Lea Zabavnik, Nika Petek, Urška Sever, Sara Slana in Lara Muršič in dekleta so v njihovi kategoriji C-team starejši junior osvojila 5. mesto. Benja Šmauc je v kategoriji C-freestyle junior osvojila 10. mesto, prav tako je Lea Zabavnik v kategoriji C-freestyle starejši junior osvojila 10. mesto.

Vse tekmovalke so profesionalno odplesale svoje nastope. Tekma je za njih bila sestavljena iz dveh delov, iz napornega tekmovalnega dela in pa iz sproščenega prijateljskega dela, saj so se družile s svojimi sovrstnicami, se zabavale in sklepale tudi nova prijateljstva. S svojo tekmovalno sezono so sedaj končale in skupaj z njihovim trenerjem Anito Ketiš se bodo pričele počasi pripravljati že za prihajajočo sezono.


Več v Šport

Kasaške dirke v Križevcih, foto: Občina Križevci

Kasaške dirke privabile številne obiskovalce

ponedeljek, 15. julij 2024 ob 11:40
RK Jeruzalem Ormož, foto: Božo Grabovac

Prleški rokometaši znova v Evropi

nedelja, 14. julij 2024 ob 18:13