Poklic coprnice Mice

Zadnja abonmajska predstava Otroškega LGG abonmaja 2013/2014

Nuša Novak, četrtek, 10. april 2014 ob 09:03
Poklic coprnice Mice

Poklic coprnice Mice

V ponedeljek in torek, 7. in 8. aprila, je v Domu kulture Ljutomer, potekala še zadnja abonmajska predstava z naslovom »Poklic coprnice Mice«, ki jo organizira Otroški LGG abonma 2013/2014. Predstave Gledališča iz desnega žepka, so se udeležili otroci iz vrtca Ljutomer in Stročja vas, OŠ Ivana Cankarja Ljutomer ter OŠ Stročja vas. Predstava, je namenjena otrokom od 4. leta dalje in je tehnično nezahtevna.

Gledališče iz desnega žepka je malo potujoče gledališče, v katerem ustvarjata igralka Lucija Ćirović ter likovnik in režiser Boštjan Štorman.

Predstave, ki jih gledališče uprizarja, temeljijo na interakciji med mimično lutko, igralcem in gledalcem. Zgodbe prepletene s pravljičnimi liki so prvotno namenjene otrokom, zaradi večplastnosti  pa so zanimive tudi odraslim gledalcem.

Predstava Poklic coprnice Mice, pripoveduje o mali coprnici Mici in njenem krokarju Alfredu. Po končanem šolanju na "Kraljevi akademiji pravljic, pripovedk in basni", se zaposlita v slikanici Janko in Metka. Nekega dne dobi slikanico v roke poredni Mihec in jo poskuša uničiti. Da bi rešila sebe in ostale skočita iz nje, s tem pa se znajdeta v našem svetu, polnem novih izzivov. V času, ko jima hudobna coprnica Malefik v pravljičnem svetu išče novo službo, se coprnica Mica in krokar zaposlita v knjižnici, kjer Mica zgledno in marljivo še dandanes opravlja službo knjižničarke v resničnem svetu ter vztrajno čaka, da bo dobila novo službo v svetu pravljic.

Gledalci smo bili nad predstavo zelo navdušeni, saj je vsebovala veliko humorističnih vložkov, petja in glasbe, predvsem pa nas je popeljala v čudežni svet pravljičnih bitij, brez katerih pravljice ne bi obstajale.


Več v Kultura in izobraževanje