Zaključna prireditev Slomškovega bralnega priznanja 2013/2014 na Ponikvi

Letos je v ljutomerski župniji v bralnem priznanju sodelovalo 25 otrok, izmed katerih se jih je 19 udeležilo tudi izleta na Ponikvo

Nuša Novak, četrtek, 15. maj 2014 ob 22:19
Zaključek Slomškovega bralnega priznanja

Zaključek Slomškovega bralnega priznanja

Pomlad nas odeva v same krasne barve. Vse zeleni in cveti, veselje na naše obraze pa trosijo tudi lepe misli knjig, ki smo jih prebrali v letošnjem letu, da bi tudi z njihovo pomočjo znali zbirati zaklade za nebesa, kakor nas vabi blaženi Anton Martin Slomšek.

Otroci, odrasli, starši, animatorji in duhovniki iz različnih krajev širom Slovenije in prav tako iz župnije Ljutomer, ki smo zaklade iskali v knjigah iz Slomškovega bralnega koša, smo se v soboto, 10. maja, zbrali na že tradicionalni vsakoletni zaključni prireditvi Slomškovega bralnega priznanja (SBP) 2013/2014 na Ponikvi, ki je najbolj znana kot rojstni kraj Antona Martina Slomška. Letos je v naši župniji v bralnem priznanju sodelovalo 25 otrok, izmed katerih se jih je 19 udeležilo tudi izleta na Ponikvo.

Najprej smo se vsi skupaj zbrali v OŠ Blaža Kocena na Ponikvi, kjer so nas s pesmijo in plesom zabavale energične animatorke. Nato smo si lahko vsi skupaj ogledali predstavo oziroma otroški muzikal z naslovom Jezusov vnebohod, ki so ga pripravili otroci iz naše ljutomerske župnije. Po čudoviti predstavi je sledila podelitev priznanj pridnim bralcem, nato pa iskanje Slomškovega zaklada. Ob koncu smo se vsi skupaj zbrali še v bližnji cerkvi pri sveti maši, kjer se je letošnje srečanje tudi zaključilo v družbi avtorice letošnjega šmarničnega gradiva, Darje Kastelic, ki nas je obiskala s svojo veliko družino, ki smo jo lahko spoznali preko šmarničnega branja.


Več v Kultura in izobraževanje