Podpisali pogodbo za izvedbo in izgradnjo vodovodnega sistema C

Dela morajo biti zaključena v 20 mesecih po uvedbi izvajalca v delo, vključno z dvomesečnim poskusnim obratovanjem

Prlekija-on.net, sobota, 24. maj 2014 ob 14:558
Podpis pogodb vodovodni sistem C

Podpis pogodb vodovodni sistem C

V petek, 23. maja, so v Ljutomeru podpisali pogodbo za izvedbo in izgradnjo projekta Oskrbe s pitno vodo Pomurja - sistem C. Nosilka projekta, občina Ljutomer, je po zaključeni reviziji in pravnomočnosti izbire podpisala še zadnjo izvajalsko pogodbo z izbranimi izvajalci - z družbo SGP Pomgrad kot glavnim izvajalcem ter družbo ESOTECH kot partnerjem.

Zadnji sklop projekta zajema gradnjo transportnih vodovodov, kanalizacije in objektov za obdelavo vod. Občina Ljutomer je že v lanskem letu kot nosilna občina izvedla javni razpis za izbiro izvajalca gradnje in izbrala ponudnika za izvedbo gradnje objektov za obdelavo vod v skupni višini 10,2 milijona evrov. Zaradi revizije je izvajalsko pogodbo lahko sklenila šele sedaj. Dela morajo biti zaključena v 20 mesecih po uvedbi izvajalca v delo, vključno z dvomesečnim poskusnim obratovanjem.

V projekt je vključenih osem občin, in sicer Ljutomer, Apače, Gornja Radgona, Sv. Jurij ob Ščavnici, Veržej, Radenci, Razkrižje in Križevci, županja Občine Ljutomer in koordinatorka projekta mag. Olga Karba pa je ob podpisu izvajalskih pogodb izrazila zadovoljstvo ob sklenitvi še zadnjih formalnosti in napovedala, da bodo vsa dela zaključena v določenih rokih, s tem pa si bodo vse sodelujoče občine zagotovile trajnostno oskrbo s pitno vodo, ki postaja vedno bolj strateška dobrina.

Vire za financiranje celotnega projekta Oskrbe s pitno vodo Pomurja sistema C so zagotovili Kohezijski sklad Evropske unije v višini 32.063.133,56 evrov, Ministrstvo za kmetijstvo in okolje, Vodni sklad v višini 7.640.882,44 evrov ter proračun sodelujočih občin v višini 9.671.550,00 evrov. V okviru projekta za zagotovitev kakovostne pitne vode na sistemu C, bo zgrajen sistem oskrbe s pitno vodo, ki ga bodo sestavljali transportni, primarni in sekundarni vodovodi. Skupna dolžina vodovodov z zaščito vodnih virov je 172.843 metrov, s tovrstnim sistemom pa bo do kakovostne pitne vode dostopalo 26.696 prebivalcev.


Več v Gospodarstvo