Prvaki rekreativne odbojke doma v Radencih

Po ponovni oživitvi letos jeseni zaigrajo v 3. slovenski ligi-vzhod

Filip Matko, ponedeljek, 26. maj 2014 ob 22:42
Odbojkarski klub Radenci

Odbojkarski klub Radenci

Po besedah Bogdana Mariča, sedanjega trenerja Odbojkarskega kluba Radenci, je ta šport v Radencih zaživel leta 1971 po zaslugi Edvarda Starčiča. Tekmovali so najprej v Pomurski in nato v Slovenski odbojkarski ligi. Največji uspeh kluba je bila uvrstitev na zaključni turnir Pokala Republike Slovenije leta 1992, ki je potekal v Mariboru in tedaj so radenski odbojkarji zasedli četrto mesto.

Od leta 1994 do lani je bil klub v fazi mirovanja in ne igranja v tekmovalnem sistemu, ko je Bogdan Marič spodbudil z idejo o ponovni oživitvi kluba, s poudarkom na domačih mladih igralcih. Tako je lani oktobra skupina pridnih in marljivih fantov pričela s treningi, vključevali so se vedno novi in sedaj je v klubu že 20 igralcev. Pod svoje okrilje jih je vzelo Športno društvo Radenci, kjer so se registrirali kot sekcija Odbojka – OK Radenci. Trenirajo trikrat tedensko po dve uri, vsako drugo nedeljo pa so imeli po dve tekmi rekreacijske lige, skupno kar 14 tekem. V tej rekreacijski ligi je nastopalo osem ekip (OK Hoče, Črešnjevec, ŠD Generacij, OK Lenart, Kager hiše, OK Sveta Ana, Rondo Šentilj in OK Radenci).

Letos februarja so bili organizatorji turnirja omenjene rekreacijske lige, ostali turnirji pa so se odigrali v Lenartu ali pri Sveti Ani. Radenčani so postali zmagovalci omenjene lige in s štirimi zaporednimi zmagami osvojili zaključni turnir ter osvojili 1. mesto.

Rezultati tekem:
OK Radenci – OK Lenart 2:0
OK Radenci – OK Sveta Ana 2:0
OK Radenci – ŠD Črešnjevec 2:1

Finalna tekma:
OK Radenci – OK Hoče 2:0

Njihova vizija za v prihodnje je nastopanje v 3. državni ligi – vzhod, poudarek pa bo še naprej na mladih domačih igralcih ter na delu z mlajšimi selekcijami. Vse zainteresirane vabijo letošnjo jesen, meseca oktobra, na prve tekme v 3. slovenski odbojkarski ligi – vzhod, se pa obenem zahvaljujejo vsem, ki so jim kakor koli pomagali pri ponovni oživitvi kluba in te športne panoge.


Več v Šport

Kasaške dirke v Križevcih, foto: Občina Križevci

Kasaške dirke privabile številne obiskovalce

ponedeljek, 15. julij 2024 ob 11:40
RK Jeruzalem Ormož, foto: Božo Grabovac

Prleški rokometaši znova v Evropi

nedelja, 14. julij 2024 ob 18:13