Malonedeljčani zaplesali DOSOR-jevcem

Junijsko rojstnodnevno slavje stanovalk in stanovalcev

Filip Matko, ponedeljek, 29. junij 2015 ob 18:58
Junijsko rojstnodnevno slavje v DOSOR-ju

Junijsko rojstnodnevno slavje v DOSOR-ju

Folklorna skupina Kulturnega društva Anton Krempl Mala Nedelja deluje že sedmo leto, po strokovni plati pa jo vodi Marta Zmazek. Plesalke in plesalci, skupno osem parov, plešejo predvsem prleške plese ter se udeležujejo prireditev v domači in sosednjih občinah. Na nastopih jih kot harmonikar spremlja Matej Pušenjak.

Vsako leto se udeležijo območnega srečanja odraslih folklornih skupin, letos pa so bili tako uspešni, da so sodelovali tudi na regijskem srečanju. Vendar se še vedno radi odzovejo vabilom za nastope, kot je bilo to vabilo Vesne Razboršek, gospodinje iz DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci. Le-ta ima na skrbi praznovanja rojstnih dni stanovalk in stanovalcev tega doma, ki se jih običajno pripravi ob koncu vsakega meseca.

Tako je bilo tudi junija, ko je v DOSOR-ju praznovalo 15 stanovalk in stanovalcev, ki so skupaj našteli 1093 let. Najstarejša med njimi je bila 92-letna Danica Kladnik, najmlajši pa 54-letni Alojz Novak. Vsem so članice in člani Folklorne skupine Kulturnega društva Anton Krempl iz Male Nedelje, tokrat so nastopili le štirje pari (bilo je v dopoldanskem času, ko so ostali plesalke in plesalci na delovnih mestih), zapeli rojstnodnevno zdravico, zaplesali troje spletov prleških plesov, iz domske kuhinje pa so vsem postregli z odlično torto. Povezovalka programa, Vesna Razboršek, je ob tem vsem slavljenkam in slavljencem razdelila priložnostna darila.


Več v Kultura in izobraževanje