»In kdo je pristojen ter kdaj bo pristojnost tudi realiziral?!«

Konec junija smo poročali o prometni nesreči, ki se je zgodila v Bučkovcih, kjer sta trčili dve osebni vozili, eno vozilo pa je ob tem podrlo tudi znake ob cesti in uničilo leseno avtobusno postajališče oz. čakalnico.Uničena čakalnica pa še po tolikih dneh očitno vedno kazi okolico, saj so nam iz Mladinskega centra Prlekije poslali sporočilo, kjer se sprašujejo, kdo je sploh pristojen, da zadevo uredi. Sporočilo objavljamo spodaj.

nedelja, 8. julij 2018 ob 19:28

Medobčinsko društvo invalidov Gornja Radgona obeležilo 40-letnico

V prostorih gasilskega doma Orehovci je potekala posebna slovesnost, na kateri so obeležili 40-letnico obstoja in uspešnega delovanja Medobčinskega društva invalidov (MDI) Gornja Radgona. Pod geslom "Skupaj že 40 let" se je proslave udeležilo 130 (od skupno 540) članic in članov društva, ki pokriva občine Apače, Gornja Radgona, Radenci in Sveti Jurij ob Ščavnici, zraven pa tudi nekaj gostov, kot so: Drago Novak, predsednik Zveze delovnih invalidov Slovenije, predstavniki pobratenih ...

nedelja, 8. julij 2018 ob 09:36

Policisti obravnavali dva poskusa samomora

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali tri prometne nesreče. V eni je bila ena oseba lahko telesno poškodovana. Obravnavali so dve kaznivi dejanji, osem kršitev javnega reda in miru, dimniški požar, dva poskusa samomora, dva primera povoženja divjadi in tri poškodbe vozila na parkirnem prostoru.Na področju kriminalitete v Murski Soboti je bila obravnavana tatvina goriva iz parkiranega tovornega vozila, v Lendavi zatajitev.

nedelja, 8. julij 2018 ob 09:02

Nogometaši ŠNK Radgona začenjajo s pripravami

Na sedežu Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota je potekalo žrebanje tekmovalnih parov za 3. SNL - vzhod, v sezoni 2018/19. Slednja se bo začela v soboto, 18. avgusta z desetimi ekipami, ki bodo igrale po trikrožnem sistemu, kar pomeni, da bodo ekipe odigrale po 27 tekem. V jesenskem delu je predvidenih 15 krogov, in sicer med 18.8. in 24.11.2018, spomladi pa bi odigrali še 12 krogov. Seveda se kakšen jesenski krog preloži na pomlad, in tukaj je vse odvisno od vremena, kot je povedal ...

nedelja, 8. julij 2018 ob 08:54

Danilo se je odpeljal neznano kam

Neznano kam je odšel Danilo G. star 48 let, iz Spodnjih Vrtič, nazadnje je živel v Mariboru. Pogrešani je bil nazadnje viden 6.07.2018 ob 14. uri od koder se je odpeljal neznano kam z osebnim avtomobilom.V torek so iz PU Maribor sporočili, da je bil pogrešani najden živ in zdrav in ni bil žrtev kaznivega dejanja ali prekrška. Ker je primer zaključen, smo iz medija umaknili fotografijo in opis.

sobota, 7. julij 2018 ob 12:52

Pri Mlinu Stajnko pripravili jazz večer

V petek so se na Re:Pannonia festivalu čez dan odvijale kiparske delavnice za otroke, zvečer pa je pri Mlinu Stajnko v Gajševcih potekal dogodek poezija, vino in prleška kulinarika ter Jazz večer z Jožetom Zadravcem in karavano.

sobota, 7. julij 2018 ob 12:35

Dobitek Eurojackpot tudi v Ljutomer

V 27. krogu žrebanja Eurojackpot, ki je bilo v petek, 6. julija, je eden izmed dobitkov šel tudi v Ljutomer. Žreb je bil izveden v Helsinkih, dobitek 5+0, ki prinaša 43.966 evrov, pa je prejel tudi srečnež v Ljutomeru.Ob tem sta si glavni dobitek, ki je bil vreden kar 90 milijonov, razdelila dva igralca, ki sta igro vplačala v Nemčiji, tako da je vsak dobil po 45 milijonov evrov.Kombinacija 5+2 je bila sestavljena iz številk 2, 7, 24, 38, 45 ter dodatnima 5 in 8.

sobota, 7. julij 2018 ob 11:58

Na delavko padli železni profili, odpeljal jo je helikopter

V petek, 6. julija, okoli 8. ure je v enem izmed ljutomerskih podjetij med prevozom kovinskih profilov na transportnem vozičku prišlo do delovne nesreče. Med transportom se je voziček prevrnil, kar je imelo za posledico, da so profili padli na delavko, ki je pri tem utrpela hudo telesno poškodbo.Po naših neuradnih podatkih se je na delavko prevrnil voziček s težo okoli 500 kilogramov, ki so ga nato delavci z nje morali umakniti z viličarjem. Pri tem ji je zlomilo roko, ker pa ji je vozi ...

sobota, 7. julij 2018 ob 11:47

Lucky Irish razvajal brbončice pivoljubcev

Slovenska prestolnica je bila prvi julijski četrtek v znamenju simfonične uglašenosti viskija in piva. Pivoljubci in tisti, željni novih okusov, so lahko v baru Božidar izkusili plod sodelovanja priznane irske destilarne viskija Jameson in slovenske pivovarne HopsBrew.Omejena izdaja nekoliko močnejšega piva Lucky Irish, predstavnika IPA, obogatenega s tremi ameriškimi hmelji, je navdušila brbončice pivskih 'gurmanov', ki so prišli preizkusit veliko novost na področju craft pivovarstva ...

petek, 6. julij 2018 ob 19:07

Petra evropska prvakinja in osem naslovov državnih prvakov Plesnega kluba Zeko

Ta teden se je končala trilogija velikih tekmovanj za Plesni klub Zeko. Od 20. do 24. junija je potekalo Evropsko prvenstvo v discodancu v češkem Chomutovem, od 23. do 29. junija je v Medvodah potekalo državno prvenstvo in od 28. junija do 1. julija je potekalo evropsko prvenstvo v hip hopu in breakdancu v Bremerhavnu v Nemčiji.Plesni klub Zeko se lahko pohvali z enim naslovom evropske prvakinje, tremi naslovi pokalnih zmagovalcev in osmimi naslovi državnih prvakov.

petek, 6. julij 2018 ob 17:091