Henrik Gjerkeš izvoljen za novega predsednika Kasaške zveze Slovenije

Kasaška zveza Slovenije je v petek, 16. marca, na svoji redni letni skupščini izvolila dr. Henrika Gjerkeša za svojega novega predsednika. "Dr. Henrik Gjerkeš je doktor tehniških znanosti, univerzitetni profesor, po rodu Prlek, ki živi v osrednjem delu in dela na različnih koncih Slovenije. Zavedanje o pomembni, a premalo poudarjeni vlogi kasaštva v zgodovini in v identiteti Slovenije, predvsem pa izkazana želja po konsenzualnem in še boljšem delu Kasaške zveze, razvoju kasaštva v ...

sobota, 17. marec 2018 ob 14:50

Poslance pozvali, naj kolegom v DZ pojasnijo, kaj se dogaja ob načrtovani gradnji elektrarn na Muri

Zveza društev Moja Mura je poslancem Državnega zbora (DZ) iz severovzhodne Slovenije in predsedniku Državnega zbora poslala odprto pismo, v katerem jih poziva, naj kolegom v DZ pojasnijo, kaj se dogaja ob načrtovani gradnji elektrarn na Muri, da je tak poseg nezakonit in da naj zavrnejo resolucijo, s katero namerava vlada skozi zadnja vrata uzakoniti Energetski koncept Slovenije, ne da bi upoštevala številne utemeljene pripombe.Pismo je spodaj v prilogi.

sobota, 17. marec 2018 ob 11:56

Člani skupščine OOZ Gornja Radgona zadovoljni z narejenim

V gostišču "Adanič" v Meleh je potekala 5. redna seja Skupščine Območne obrtno-podjetniške zbornice (OOZ) Gornja Radgona, na kateri so delegati iz vseh štirih občin (Apače, Gornja Radgona, Radenci in Sveti Jurij ob Ščavnici), prisluhnili poročilom o delu in finančnih zadevah v lanskem letu, prav tako pa so sprejeli program dela ter finančni načrt za leto 2018. Na seji, katere so se poleg delegatov skupščine in častnega člana Skupščine Slavka Lončariča, udeležili tudi župani ...

sobota, 17. marec 2018 ob 11:48

Harmonike glas je vedno za nas…

HarmonikarStanko Ilješ,DOSOR-jev prostovoljec, je bil z navdušenjem sprejet 15. marcazvečer v kavarnici »Traminček« v DOSOR-ju, Domu starejšihobčanov Radenci, kajti bil je na sporedu tradicionalni seniorskivečer. Pozdravile sta ga, kot tudi vse navzoče, stanovalke instanovalce DOSOR-ka ter zunanje obiskovalce, prostovoljki MarijaErveš inMartinaFarkaš.

sobota, 17. marec 2018 ob 11:12

GZ Križevci podelila naziv častni predsednik Dragotinu Rakušu in častni poveljnik Milanu Antolinu

Na 16. Skupščini GZ Križevci, ki je potekala 15. marca v gasilskem domu v Berkovcih se je Dragotinu Rakušu podelil naziv častni predsednik, Milan Antolin pa je postal častni poveljnik GZ Križevci. Oba sta bila pobudnika za ustanovitev GZ Križevci, katera obstaja od leta 2002. Zaslužna sta za napredek in prepoznavnost zveze. Ob poteku mandata zapuščata vodenje na GZ Križevci s ponosom in dvignjeno glavo. Oba sta prejela priznanje za častnega člana zveze, plaketo in kipec Florjana.Na ...

sobota, 17. marec 2018 ob 11:06

V Ljutomeru uprizorili premiero baletne predstave Gozdne vile

Glasbena šola Slavka Osterca Ljutomer je v petek, 16. marca, v Domu kulture Ljutomer, pripravila premiero baletne predstave Gozdne vile. Učenke in učenec baletnega oddelka Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer so s pomočjo prizadevne mentorice Ane Germ, ki je za predstavo pripravila zgodbo in celotno koreografijo, že peto leto zapored pripravili čudovito baletno predstavo.

sobota, 17. marec 2018 ob 08:11

Vsi v sredo niso stavkali, na OŠ Stročja vas je pouk potekal normalno

Kot je znano, se je v sredo, 14. marca, protestni stavki po podatkih SVIZ-a pridružilo okoli 40 tisoč zaposlenih v javnih vrtcih, osnovnih, glasbenih, srednjih in višjih šolah ter dijaških domovih. Shodi so potekali v enajstih mestih po Sloveniji, tudi v Murski Soboti, kjer se je pred gradom zbralo okoli tisoč stavkajočih iz 52 zavodov iz celotnega Pomurja.Med njimi pa ni bilo zaposlenih na OŠ Stročja vas, kjer so tudi na spletni strani objavili sporočilo, da bo na dan stavke, tako v š ...

petek, 16. marec 2018 ob 19:24

39-letnik celotno vikend hišico priredil za hidroponično gojenje konoplje

Policisti Policijske postaje Podlehnik so v četrtek, 15. 3. 2018, pri 39-letnemu moškemu, državljanju Slovenije, opravili hišno preiskavo v vikend hišici, v občini Majšperk. Ugotovili so, da je imel v celotnem objektu prirejene prostore za hidroponično gojenje konoplje. Skupno je bilo najdenih in zaseženih 329 sadik konoplje in predmeti, s pomočjo katerih je moški gojil konopljo.Zoper osumljenega je bilo odrejeno pridržanje, s kazensko ovadbo pa bo priveden k preiskovalnemu sodniku.

petek, 16. marec 2018 ob 15:23

Helikopter iz Ključarovcev prepeljal obolelo osebo v UKC Maribor

V petek, 16. marca, ob 10.21 je zdravnik NMP Ljutomer zahteval helikopter HNMP za prevoz obolele osebe iz Ključarovcev. Gasilci PGD Ljutomer so zavarovali kraj pristanka helikopterja, ki je obolelo osebo prepeljal v UKC Maribor.Že prej, nekaj po sedmi uri, bi helikopter moral pristati v Ljutomeru, ki bi neko drugo obolelo osebo prepeljal v Ljubljano. A kot smo izvedeli neuradno, zaradi nizke oblačnosti v Trojanah to ni bilo mogoče, zato je obolelo osebo v Ljubljano prepeljal rešilec.

petek, 16. marec 2018 ob 12:201

Miss Slovenije na odprtju nove prodajalne Alpina v Ljutomeru

V petek, 16. marca, so v dopoldanskih urah v prostorih nekdanje prodajalne Peko v Ljutomeru odprli novo prodajalno Alpina. Odprtja prodajalne se je udeležila aktualna Miss Slovenije, Maja Zupan, obraz modne kolekcija Alpina.Alpina, razvojno usmerjeno podjetje s sedemdesetletno tradicijo in uveljavljeno blagovno znamko športne in modne obutve, v mreži 43 prodajln po Sloveniji in spletni trgovini ponuja kakovostno moško in žensko modno obutev ter inovativne športne čevlje ter opremo.

petek, 16. marec 2018 ob 10:34