Na Svetinjah okronali tretjo vinsko kraljico VTC 15 in postavili klopotec

Turistično kulturno društvo Ivanjkovci je v torek, 15. avgusta, na praznik Marijinega vnebovzetja, na Svetinjah na prireditvenem prostoru pred Svetinjsko kletjo, pripravilo tradicionalno prireditev Pozdrav trgatvi. V letošnjem programu so začeli s kuhanjem prleške žüpe - tačovice, izvedel se je krajši kulturni program s folklorno skupino in ljudsko godbo iz Ivanjkovcev ter podelili priznanje za najlepše urejeni kraj v Krajevni skupnosti Ivanjkovci.Osrednji dogodek je letos bil kronanje ...

torek, 15. avgust 2017 ob 17:561

V križišču v Bratoncih ob cestišču polomljen semafor

Na magistralni cesti med Beltinci in Mursko Soboto je za umiritev prometa postavljenih več semaforjev in eno krožišče, ki pa je brez semaforjev. Na praznični dan (torek, 15. avgusta) pa je del semaforiziranega križišče pred vasjo Beltinci, kjer sta odcepa za vas Lipovci in vas Bratonci prišlo do neljubega dogodka, ali morda za nesrečo, kajti semafor, ki je bil nameščen na drogu nad cesto in je usmerjal promet na zelo prometni prekmurski cesti, se je tako rekoč znašel ob robu cestišč ...

torek, 15. avgust 2017 ob 15:583

Pomurci so pešačili za »dolenjski« defibrilator

Minulo nedeljo, ko so na Cankovi potekale tradicionalne vaške igre desetih vasi iz občine Cankova in njihovih gostov, se je zaključil 4. prekmursko-dolenjski dobrodelni "pohod prijateljstva 2017". Po štirih dnevih hoje in prehojenih 172 kilometrov, od Šmarjete do Cankove, je 11 udeležencev s ponosom dejalo, da jim je uspel veliki met, kajti ni mačji kašelj po takšni vročini, kot je vladala od četrtka do nedelje (običajno jim je ob koncu posameznih etap malo ponagajal tudi dež), prehoditi ...

torek, 15. avgust 2017 ob 10:03

Gasilci preprečili zrušitev ostrešja

V ponedeljek, 14. avgusta, okoli 16. ure, so gasilci PGD Ljutomer bili obveščeni o možnosti zrušitve strehe na gospodarskem poslopju zaradi dotrajanosti na Zgornjem Kamenščaku. S tehničnim posegom in dodatnimi ojačitvami so nato preprečili zrušitev ostrešja.

ponedeljek, 14. avgust 2017 ob 20:451

Plačal za apartma, ki ne obstaja

Policisti PP Slovenska Bistrica so v petek prejeli prijavo zaradi kaznivega dejanja goljufije. 28-letnik je prek spletnega portala Bolha rezerviral apartma na Krku in vplačal akontacijo v višini 150 EUR. Ko se je bližal čas odhoda, se najemodajalec ni več oglašal, oškodovanec pa je ugotovil, da apartmaji, za katere se je dogovarjal, ne obstajajo.

ponedeljek, 14. avgust 2017 ob 19:104

Kasači so se pomerili na osmih dirkah

V nedeljo, 13. avgusta, so na hipodromu v Ljutomeru potekale kasaške dirke, ki bi na sporedu sicer morale biti že en teden prej, a so jih zaradi vročine takrat prestavili. V ospredju so bile kvalifikacije za državno prvenstvo štiriletnih kasačev (derbi), ki bo 3. septembra v Ljubljani.Kvalifikacije je dobila VIRGINIA DREAM (KK Komenda, Žan Milan), od članov KK Ljutomer pa so si preko kvalifikacij nastop na prvenstvu priborili IZABELA II (Slavič Mitja), LOUISE LUNA (Sagaj Jože ml.) in LU ...

ponedeljek, 14. avgust 2017 ob 18:09

Pri Škedenj baru postavili klopotec

Minuli konec tedna so po Prlekiji zapeli številni klopotci. V soboto so ga postavili tudi pri Škedenj baru v Ljutomeru, kjer je potekala še Guča fešta s hrano in pijačo.

ponedeljek, 14. avgust 2017 ob 16:261

Lenarški policisti zasegli skoraj 1.400 sadik konoplje

Policisti PP Lenart so v petek, 11. avgusta, opravili hišno preiskavo pri 55-letnemu domačinu. V okolici stanovanjske hiše so našli in zasegli kar 1.396 sadik rastline (v velikosti med 50 in 170 cm), v hiši pa še posušene rastlinske delce, za katere policisti sumijo, da gre za prepovedano drogo (konopljo). V tem času so policisti 55-letnika pridržali.

ponedeljek, 14. avgust 2017 ob 14:406

Starodobniki pri Mali Nedelji

Na lepo sončno nedeljo, so Malo Nedeljo obiskali starodobniki, tokrat traktorji. Naše ljubitelje tovrstne tehnike, je tudi tokrat okrepila ekipa starodobnikov iz sosednje avstrijske Štajerske. Po postanku in okrepčilu, so se podali na pot proti sadjarstvu Šilec in naprej. Gostitelj je bilo društvo starodobnikov iz Stare Gore.

ponedeljek, 14. avgust 2017 ob 12:17

RK Jeruzalem Ormož organizira 19. poletni rokometni tabor

Rokometni klub Jeruzalem Ormož od torka 22. do petka 25. avgusta 2017 organizira 19. poletni rokometni tabor, ki se bo odvijal na objektih Osnovne šole Kog.

ponedeljek, 14. avgust 2017 ob 12:04