P&F Jeruzalem predstavlja novo krovno ime Puklavec Family Wines in nove linije vrhunskih vin

Priznana vinska klet P&F Jeruzalem je na današnjem srečanju predstavila novo krovno ime kleti Puklavec Family Wines. S spremembo imena poudarjajo predanost podjetja več kot 80-letni družinski tradiciji vinarstva in vizijo po ustvarjanju najboljših vin. Ob tem na trg prihajajo tudi tri nove linije vin: linija vrhunskih vin Jeruzalem Ormož, ki bo kupcem na voljo na trgovskih policah, ter liniji Seven Numbers in Estate Selection, ki bosta ljubiteljem vina na voljo v najboljših izbranih ...

sreda, 10. maj 2017 ob 16:131

Maraton treh src zopet dosega rekorde

Prijavena 37. Maraton treh src se zapirajo in organizatorji soponosni, da lahko potrdijo, da bo v Radencih tudi letos teklorekordno število udeležencev. Tako kot lani so tekače v Radencetudi letos privabile prenovljene proge priznani mednarodni tekači, izjemno vzdušje, druženje z našimi nordijci in bogat spremljevalniprogram, zaradi katerega se tekaški praznik zavleče dolgo v noč.Za vse zamudnike bo prijava mogoča še na dan prireditve.

sreda, 10. maj 2017 ob 15:31

NK Kapela Ekosen izključili iz nadaljevanja Lige ENA

Slovenska malonogometna zveza (SMZ) nadaljuje s 1. slovensko malonogometno ligo na travi – Ligo ENA, in sicer bo ta teden odigrana prva polfinalna tekma, v četrtek, 11. maja, med ekipama ŠD Černelavci in Transpak Ključarovci ob 19. uri na malonogometnem igrišču v Černelavcih.

sreda, 10. maj 2017 ob 10:254

Boštjan Vučko novi komandir PP Gornji Petrovci

3. maja je postal novi komandir Policijske postaje Gornji Petrovci mag. Boštjan Vučko. Svojo poklicno pot je Vučko začel leta 1994 kot pripravnik za policista na PP Murska Sobota. V poklicni karieri je opravljal dela in naloge na različnih delovnih področjih vse od policista, policista kriminalista, pomočnika komandirja in komandirja. Od leta 2009 do premestitve na PP Gornji Petrovci je Vučko opravljal dela in naloge komandirja na Policijski postaji za izravnalne ukrepe Murska Sobota.

sreda, 10. maj 2017 ob 09:244

Žegnanje na Moti

Na 4. velikonočno nedeljo - nedeljo dobrega pastirja, 7. maja, je na Moti potekalo tradicionalno žegnanje pred vaško kapelico, katere zavetnik je Janez Nepomuk. Številne zbrane vernike od blizu in daleč nagovoril kaplan Zoran Car ter daroval sveto mašo za vse žive in pokojne vaščane.

sreda, 10. maj 2017 ob 08:50

Pri Copekovem mlinu je 30 koscev iz cele Slovenije vihtelo kose

Društvo ŠTRK Slovenije, sekcija Polanski Pücki je ob sodelovanju občine Velika Polana na močvirnatem travniku pri Copekovem mlinu ob potoku Črnec pri Mali Polani pripravilo tekmovanje v košnji trave na stari način in sicer z ročnimi kosami. Šlo je za tekmovanje za pokal občine Velika Polana. Na tekmovanje v Malo Polano pa so še prišli člani Društva koscev in kosic Slovenije, ki so izvedli še tekmovanje trave z ročnimi kosami za državno prvenstvo v košnji trave.

sreda, 10. maj 2017 ob 08:36

Gasilci so se zbrali ob Florijanovi kapelici v Žižkih

Gasilsko društvo Žižki in župnija Črenšovci sta na Florijanovo nedeljo, 7. maja pripravila Florijanovo sveto mašo in gasilski shod, kajti kapelica je posvečena svetemu Florijanu, ki je zavetnik gasilcev. To je bil že 25. gasilski shod po vrsti pod geslom »Sveti Florijan, čuvaj naše domove« in je bil jubilejni. Ob Florijanovi kapelici iz leta 1936 se je pri sveti maši zbralo 70 uniformiranih gasilcev z gasilskimi prapori iz Gasilske zveze Črenšovci in sosednjih gasilskih ...

sreda, 10. maj 2017 ob 08:24

Nejc odličen v Oplotnici in na Reki

Prvi vikend v letošnjem maju je na dveh mednarodnih karate turnirjih uspešno nastopil tudi Nejc Sterniša doma iz Lomanoš, ki je prvič nastopil za novi, komaj ustanovljeni klub, Seki Sveti Jernej iz občine Slovenske Konjice. V dbeh dnevih, v dveh državah je namreč osvojil kar tri prva in eno drugo mesto.

sreda, 10. maj 2017 ob 08:16

»Ženski party« v okviru poklicne mature

Naterasi Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci je v torek, 9.maja, od 13. ure dalje potekal »Ženskiparty«, kiso ga v okviru svoje poklicne mature pripravili dijakinje in dijakidveh četrtih letnikov te šole, 4. Ta in 4. Tc razreda.

torek, 9. maj 2017 ob 17:53

V Prlekiji ponovno posredoval helikopter HNMP

Dober mesec dni po delovni nesreči na cesti med Križevci pri Ljutomeru in Veržejem, ko je posredoval tudi helikopter helikopterske nujne medicinske pomoči (HNMP), je le-ta v Prlekiji ponovno posredoval. Nekaj pred 13. uri je namreč na Moti, v občini Ljutomer, delavec padel z gradbenega odra in se poškodoval. Pri tem so posredovali reševalci ZD Ljutomer, ki so poškodovanega delavca predali ekipi HNMP Maribor.

torek, 9. maj 2017 ob 16:281