Siddharta bo v Ljutomeru šla - DO KONCA!

Po enem najuspešnejših koncertnih let v njihovi karieri, se Siddharta po treh mesecih zatišja, spomladi 2017 vrača z novo turnejo - DO KONCA! Osvežena playlista, pirotehnika in še kaj obljubljajo nepozabno doživetje, ki ga nikakor ne kaže zamuditi.

petek, 17. februar 2017 ob 18:0711

Ftičekovo gostuvaje v vrtcu na Razkrižju

V torek, 14. 2. 2017, smo v vrtcu pri Osnovni šoli Janeza Kuharja Razkrižje praznovali razkriški običaj Ftičekovo gostuvaje. Na prireditvi in pobiranju pogačic so se družili otroci vrtca in učenci 1. in 2. razreda.

petek, 17. februar 2017 ob 16:42

Geza Erniša v Ljutomeru predaval na temo duhovne ekologije

V četrtek, 16. 2. 2017 je v predavalnici na Prešernovi ulici 7 v Ljutomeru pod okriljem Turističnega društva Pütar potekalo predavanje cenjenega g. Geze Erniša, častnega škofa in duhovnika evangeličanske cerkve, na temo duhovne in etnične ekologije, ki mu je prišlo prisluhnit približno 30 poslušalcev.

petek, 17. februar 2017 ob 16:31

Otroci vrtca Ljutomer za zaključek bralnega Ostržka prejeli nagrade

Branje je najboljše učenje, zato v vrtcu Ljutomer spodbujajo branje odraslega otrokom. V četrtek, 16. februarja, so tako v Domu kulture Ljutomer pripravili prireditev, namenjeno zaključku predšolske bralne značke oz. bralnega Ostržka.

petek, 17. februar 2017 ob 16:17

Linija Živa: solata in zelišča podjetja KMG Panorganic med najbolj inovativnimi živili 2017

Inštitut za nutricionistiko je podelil nagrade za najbolj inovativna živila, pridelana v Sloveniji in postavljena na tržišče v preteklem letu. Pri tem gre za kakovostne izdelke z ugodno prehransko sestavo, ki so hkrati prijazni tako do porabnikov kot do okolja. Ustrezajo tudi načelom trajnostnega razvoja. Namen projekta, ki so ga letos izvedli tretjič, je spodbujati inovativnost pri razvoju živil med domačimi proizvajalci in tako porabnikom zagotoviti pestrejši izbor živil, ki so kakovostna ...

petek, 17. februar 2017 ob 14:42

Od JP Prlekija zahtevajo, da občanom vrne presežek iz leta 2015 v višini 80 tisoč evrov

V četrtek, 16. februarja, je v Ljutomeru potekala 13. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer. Na seji so svetniki in svetnice med drugim potrdili dodatno pomoč ob rojstvu otroka, dodatni homogeni oddelek v vrtcu Ljutomer, določili ulico Mestni breg v novi stanovanjski soseski, od Javnega podjetja Prlekija zahtevali, da občanom takoj vrne preplačana sredstva vode iz leta 2015 v višini dobrih 80 tisoč evrov, potrdili program dela OS, ...

petek, 17. februar 2017 ob 11:16

Elektro Maribor na območju Ljutomera išče štiri pomožne delavce

Elektro Maribor je na spletni strani objavil razpis za nova prosta delovna mesta. Sodelavce iščejo tudi na območju Ljutomera in sicer iščejo štiri pomožne delavce, za območje Murske Sobote pa je razpisano prosto delovno mesto za voznika strojnika. Iščejo tudi sodelavce na območju Slovenske Bistrice in Maribora.

petek, 17. februar 2017 ob 10:133

Zmaga proti Ljubljani, poraz proti Preserju

V soboto, 11. februarja, je v II. slovenski namiznoteniški ligi za članice bil odigran peti krog. K igralkam NTK Sobota je v prvi tekmi v Športni dvorani Osnovne šole III Murska Sobota prišla v gosteekipa Ljubljane. Sobočanke so igralke iz slovenske prestolnice uspele premagati s 5 : 2. Trikrat je zmagala Tatjana Brglez indvakrat JanjaLebarič,igrali pa sta še AnamarijaHorvat inTjašaDervarič.

petek, 17. februar 2017 ob 09:51

Aleš Ploj ubranil naslov občinskega prvaka v namiznem tenisu

V torek, 14. februarja, je v športni dvorani ŠIC Ljutomer potekalo občinsko prvenstvo ŠZ Ljutomer v namiznem tenisu za moške – posamezno in pare.

petek, 17. februar 2017 ob 09:42

Sprejetje tobačnega zakona narekuje številne spremembe

Državni zbor je z 61 glasovi za in nobenim proti sprejel zakon o omejevanju uporabe tobačnih in povezanih izdelkov, ki po mnenju vlade prinaša dokazano učinkovite ukrepe v boju proti kajenju. Zakon v naš pravni red prenaša novo tobačno direktivo, ki narekuje velika slikovna besedilna zdravstvena opozorila, prepoved prodaje tobačnih izdelkov z značilno aromo in še drug celovit nabor ukrepov.

petek, 17. februar 2017 ob 08:58