PRVA Največja v Ljutomeru tokrat božično obarvana

Minulo soboto, je v Ljutomeru v diskoteki Oxygen, še tretjič to leto potekala zabava PRVA Največja, tokrat v božičnem vzdušju.

četrtek, 22. december 2016 ob 07:54

KMN Tomaž ŠIC Bar se bo za konec leta pomeril še s Sevnico

Vabljeni še zadnjič v tem koledarskem letu na ogled prvenstvene tekme v 1. SFL med domačo ekipo KMN Tomaž ŠIC Bar in KMN Sevnica, ki so jo v prvem krogu senzacionalno premagali. Fantje obljubljajo, da se bodo potrudili za drugo zaporedno zmago v domači dvorani, kar pa zagotovo ne bo lahko. Pri tem jim lahko pomagate tudi vi.

sreda, 21. december 2016 ob 19:41

V Grabšincih pri Trbucovih sveti preko 20 tisoč lučk

Že trinajst let, domačija Trbucovih v Grabšincih pri Sv. Juriju ob Ščavnici, v prazničnem decembru zažari v soju tisočerih raznobarvnih lučk, ki osvetljujejo celotno okolico hiše, jaslice, kipe, mostičke, studence, drevesa, bazenčke, hiške, živali in ostale skulpture. Gospodar Darko s tem vsako leto na svojem vrtu ustvari pravo pravljično deželo, ki je vsekakor vredna ogleda v teh prazničnih dneh.

sreda, 21. december 2016 ob 19:289

Sevorolandija obudila Kerenčičev trg

Kljub temu, da je december že sam po sebi zelo čaroben in pravljičen, so se v Ormožu odločili, da ga naredijo še bolj prazničnega s prireditvami v sklopu Severolandije. V decembru so vsak torek in četrtek ob večerih božične stojnice, na katerih se predstavljajo lokalni pridelovalci in rokodelci, pije se kuhano vino, organizatorji pa skrbijo za pester kulturni program. Vse skupaj popestrijo še praznične lučke in lepo okrašena smrečica, ki ponosno stoji sredi Kerenčičevega trga.

sreda, 21. december 2016 ob 14:32

Pomurski gasilci obiskali murskosoboškega škofa msgr. dr. Petra Štumpfa

Kako pomembno je sodelovanje med pomurskimi gasilci in murskosoboško škofijo so začutili ob božično novoletnem srečanju na sedežu škofije v Murski Soboti, ko je škof msgr. dr. Peter Štumpf v torek, 20. decembra sprejel vodstvo pomurskih gasilcev, ki so škofa med drugim seznanili z aktivnostmi v letu 2016 in načrtih v letu 2017 na področju požarne varnosti v pomurski regiji. Škof je gasilce sprejel z odprtimi rokami in z velikim veseljem, saj je zadeva tako pomembna, da prostovoljno ...

sreda, 21. december 2016 ob 14:20

Zeleni mah nabirajo za jaslice

Smo v adventnem času, ko smo na adventnem venčku prižgali že tretjo svečko in pred vrati so božični prazniki, ki so najlepši v letu. Ker pa že nekateri postavljajo jaslice in tako jaslice ne smejo biti brez zelenega maha. Po svetopisemskem izročilu verniki jaslice postavljajo na sveto noč.

sreda, 21. december 2016 ob 14:08

Radgončana: Nisva brata po krvi, a po duši sva

Pogovorni večeri ob čaju so vDOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, postali že stalnica, nosijo papomenljiv naslov »Sledi« - ko sedanjost na(d)gradi preteklost. Toda v zelohladnem večeru 20. decembra je zelo topel pogovor »stekel« ob skodelicahkuhanega vina, ko je Radgončanka SabinaBarbarič v predprostoru DOSOR-jeve knjižnice pred številnimi obiskovalkamiin obiskovalci vodila razgovor z Radgončanoma Egonom Sukičem in EmilomŠmidom.

sreda, 21. december 2016 ob 11:42

»Beri z menoj«

Mesec december, čas pričakovanj, nam vsem prinaša željo po druženju in povezovanju. Tako smo se na OŠ Cvetka Golarja Ljutomer odločili, da v okviru šolskega projekta »Beri z menoj« medse povabimo goste, ki bodo skupaj z našimi učenci brali zgodbe, literarno poustvarjali, izdelovali voščilnice … Našemu povabilu so se odzvale učenke 7. a OŠ Ivana Cankarja Ljutomer z razredničarko go. Jano Dovnik, članice Bralnega kluba Ljutomer, županja Občine Ljutomer mag. Olga ...

sreda, 21. december 2016 ob 11:22

Sterilizirali in kastrirali so kar 1.321 hišnih ljubljenčkov

Glede na to, da je sterilizacija in kastracija najprimernejši način preprečitve neželenih rojstev živali – hišnih ljubljenčkov, psov in mačk, je za vsako pohvalo že tradicionalna akcija Društva za zaščito živali (DZZŽ) Pomurje, ki je potekala tudi to jesen, in je zaključena z zbiranjem podatkov. Z veseljem so ugotovili, da je akcija tudi tokrat bila zelo uspešna, ob tem so skupaj s spomladansko akcijo, dosegli rekord na letni ravni. Skupaj je namreč v letu 2016 kastriranih ...

sreda, 21. december 2016 ob 09:00

Umetnik, ki ustvarja unikatne 3D odlitke in spominke človeškega telesa

Tokrat vam predstavljamo prekmurskega umetnika Bojana Sobočana, ki je za svojo umetnost izbral človeško telo. Umetnika je k ustvarjanju pritegnila ideja, da bi »zamrznil« človeško telo v času in ga ohranil v njegovi unikatni obliki in izvirni velikosti za vedno. Podobno, kakor fotograf na fotografiji ujame trenutke življenja, Sobočan s svojimi odlitki in skulpturami ohranja človeško telo oziroma dele telesa v njegovi izvirni velikosti, unikatni in 3D podobi. Umetnik prihaja ...

sreda, 21. december 2016 ob 08:19