Radgona in Radenci z novima pridobitvama

Podjetnika Alfreda Senekoviča iz Apaške doline, direktorja in lastnika podjetja Fingal trade, gotovo poznajo mnogi prebivalci Pomurja in Štajerske ter tudi ostalih delov Slovenije, sosednje Avstrije in še nekaterih drugih držav. Čeprav je osrednja dejavnost njegovega podjetja ponudba in prodaja strojev za obdelavo kovin, se Senekovič pojavlja tudi na drugih področjih poslovanja. Zlasti so pomembne njegove nenehne naložbe, tudi v kriznem času, saj se je Fingal vmes pojavljal v gostinstvu ...

ponedeljek, 1. avgust 2016 ob 20:56

Štorklje so letele varno iz gnezda v gnezdo

V okviru Pomurskega poletnega festivala, ki ga je letos že 21. po vrsti pripravilo Društvo ŠTRK Velika Polana, skupaj z občino Velika Polana, je bilo za obiskovalce Velike Polane nedvomno najbolj zanimivo in zabavno ter veselo v nedeljo, 31. julija, ko je organizator na prireditvenem centru Poljana pripravil tekmovanje z naslovom Štrk Si. Namen vsakoletne tovrstne prireditve je v tem, da sta bili pred leti Velika in Mala Polana razglašeni kot evropski vasi štorkelj.

ponedeljek, 1. avgust 2016 ob 16:03

S starodobnimi kolesi po prleških vaseh

Društvo Oldtimer Stara Gora je v nedeljo, 31. julija, v Bolehnečicih pripravilo 3. Srečanje ljubiteljev starodobnih koles, na katerem se je zbralo preko šestdeset ljubiteljev teh prevoznih sredstev na nožni pogon, kakršne smo lahko videli na naših cestah po, nekatere pa že tudi pred drugo svetovno vojno.

ponedeljek, 1. avgust 2016 ob 14:51

Otroke v Parku I. slovenskega tabora obiskala tudi Pujsa Pepa

Drugi dan 60. praznika Občine Ljutomer, v nedeljo, 31. julija, so številni otroci preživeli v Parku I. slovenskega tabora v Ljutomeru, kjer so pet ur uživali na otroškem festivalu z Alenko Kolman. Ogledali so si predstavo Magic Berty, rajali ob glasbi, obiskala jih je Pujsa Pepa, poleg številnih igralnih delavnic pa so animatorke poskrbele tudi za poslikavo otroških obrazov.

ponedeljek, 1. avgust 2016 ob 14:25

P&F Jeruzalem z največjo bero medalj na ocenjevanju Vino Slovenija v Gornji Radgoni

Vinska klet P&F Jeruzalem je na tradicionalnem 42. ocenjevanju Vino Slovenija Gornja Radgona dosegla izjemne rezultate in osvojila največ medalj doslej. V močni konkurenci domačih in tujih vinarjev so vina iz kleti P&F Jeruzalem prejela kar 28 medalj, od tega dva šampiona, tri velike zlate medalje in 11 zlatih medalj. Osvojili so tudi priznanje prvak Jeruzalemske vinske turistične ceste, s penino Rose Jeruzalem Ormož. V kleti so na uspeh izjemno ponosni, nikakor pa priznanja niso presene ...

ponedeljek, 1. avgust 2016 ob 10:58

V Križevcih se je zbrala velika množica ljubiteljev kasaških dirk

Na zadnji julijski dan se je v Križevcih pri Ljutomeru zbrala velika množica ljubiteljev kasaških dirk. Kasaško društvo Križevci je priredilo VIII. Kasaške dirke. Gledalce sta ob pričetku nagovorila podžupan Občine Križevci Bogomir Gaberc ter član sodniškega zbora Mitja Kos. Gaberc je poudaril pomembnost konja kasača pri občanih, saj prav kasač predstavlja del grba Občine Križevci. Gledalci so uživali v kar šestih kasaških dirkah različnih disciplin ter eni posebni dirki ob ...

ponedeljek, 1. avgust 2016 ob 09:202

Uradno odprli na novo urejeno stanovanjsko sosesko Juršovka

V sklopu praznovanja 60. praznika Občine Ljutomer je v nedeljo, 31. julija 2016, potekalo odprtje novo urejene ljutomerske soseske Juršovka. »Interes vsake lokalne skupnosti je, da sledi tistemu, kar občani pričakujejo od nas, tistih, ki imamo določeno zaupanje, da pripomoremo k temu, da bi izboljšali kvaliteto življenja. Prepričana sem, da se je kvaliteta življenja na območju Juršovke zelo dvignila. Pred tremi desetletji, ko se je na tem predelu naše občine pričela gradnja, ...

ponedeljek, 1. avgust 2016 ob 09:073

Ponovno nas je prešlo neurje

Letošnje poletje skorajda ne mine teden, ko nas ne bi zajele neurja z močnim vetrom in nalivi. Tudi to nedeljo je naše kraje prešla hladna fronta, ki je ohladila ozračje, veter pa je spet povzročil nekaj nevšečnosti.

nedelja, 31. julij 2016 ob 21:35

Trmasti slavili na nočnem turnirju v odbojki na mivki

ŠRD Kostanjevica je že tretje leto zapored organizirala rekreativni turnir v odbojki na mivki v soju reflektorskih luči v sodelovanju z občino Ljutomer. Turnir se je odvijal v sklopu praznika Občine Ljutomer, ki letos praznuje svoj 60. praznik.

nedelja, 31. julij 2016 ob 14:33

Na turnirju v nogometu na milnici slavila ekipa Šic bar

V sklopu 60. občinskega praznika Občine Ljutomer je v soboto, 30. julija, na Letnem kopališču Ljutomer, potekala Lotmerška noč, kjer je nastopila trenutno najbolj zaželena pevka na domači sceni - Nina Pušlar z bendom.

nedelja, 31. julij 2016 ob 11:21