Voznik zapeljal s cestišča

V soboto, 30. januarja, okoli 9. ure, se je v Vogričevcih zgodila prometna nesreča, kjer je voznik z osebnim vozilom zapeljal s cestišča. Posredovali so gasilci PGD Ljutomer, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, pomagali vlečni službi pri nakladanju osebnega vozila in očistili cestišče.

sobota, 30. januar 2016 ob 17:41

Na Grüntu na Cvenu so potekale desete jubilejne prleške koline

Čas zime je kot nalašč primeren za koline, ko denimo na Cvenu, ko je pravi kmečki praznik. Tako so člani Turističnega društva Cven za letošnje jubilejne desete prleške koline, ki so potekale v soboto, 30. januarja, na prireditvenem prostoru društva, kjer imajo gospodarsko poslopje s hišo na Grüntu, so za koline čez leto spitali 208 kilogramskega prašiča, ki je bil krmljen z domačo hrano.

sobota, 30. januar 2016 ob 13:43

Koledar prireditev v občini Ljutomer februar 2016

Vljudno vabljeni na številne prireditve v občini Ljutomer in okolici v februarju.

petek, 29. januar 2016 ob 16:39

»Cvetje v jeseni« na rojstnodnevni zabavi

Kot smo na spletnih straneh»Prlekije« poročali, je 27. januarja bil v DOSOR-ju, Domu starejših občanovRadenci, gost bioenergetik, radiestezist in diagnostik Štefan Titan iz Občine Tišina. Prav iz te občine pa je tudiglasbena skupina »Cvetje v jeseni«, iz naselja Gradišče, ki je dan pozneje (28.januarja) nastopila na rojstnodnevni zabavi stanovalk in stanovalcev DOSOR-ja,ki vsako leto svoj rojstni dan praznujejo v mesecu januarju. Ljudski godci inpevci so zapeli in ...

četrtek, 28. januar 2016 ob 18:24

Zagorelo v podjetju Arcont

Uprava za zaščito in reševanje poroča, da je v četrtek, 28. januarja, nekaj čez 12. uro, na Ljutomerski cesti v Gornji Radgoni v podjetju Arcont zagorela filtrirna naprava za prečiščevanje trdnih delcev. Požar so uspeli omejiti delavci podjetja sami, prisotni pa so bili tudi gasilci PGD Gornja Radgona.

četrtek, 28. januar 2016 ob 15:56

Peko gre v stečaj, tri delavke v Ljutomeru pa na Zavod za zaposlovanje

V naslednjih dneh gre v stečaj tovarna obutve Peko, katere pot se je začela v Tržiču pred 113 leti. Zaradi stečajnega postopka bo tako 4. februarja vrata zaprlo petdeset poslovalnic po Sloveniji, kjer bo brez dela ostalo 156 delavk in delavcev, tudi v Ljutomeru, kjer bodo brez dela ostale tri delavke.

četrtek, 28. januar 2016 ob 12:59

O prostovoljstvu v nočnem programu radia

Radio Murski val oziroma njihov novinar Bojan Rajk je bil 28. januarja zjutraj gostitelj Slovenskeganočnega programa lokalnih radijskih postaj in v času med 2. ter 3.15 uro stakot gosta bila v murskosoboškem radijskem studiu prostovoljca DOSOR-ja, Domastarejših občanov Radenci, Marija Erveš in spodaj podpisani.

četrtek, 28. januar 2016 ob 10:09

Trasa tradicionalnega pohoda na Jeruzalem letos nekoliko spremenjena

Planinci Planinskega društva Ljutomer vabijo na tradicionalni pohod na Jeruzalem, ki bo v ponedeljek, 8. februarja, z odhodom med 8. in 9. uro iz Glavnega trga v Ljutomeru.

četrtek, 28. januar 2016 ob 09:02

Roman Božja sodba »večnega postopača«

Literarni krožek DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, ki ga vsako sredo popoldne vodi Bea Baboš Logar, je pripravil 27. januarja literarni popoldan. V predprostoru DOSOR-jeve knjižnice je bil gost bioenergetik, radiestezist in diagnostik Štefan Titan iz Tropovec v Občini Tišina, ki poleg strokovnih knjig piše tudi romane in pesmi.

četrtek, 28. januar 2016 ob 08:16

Velika zabava ob obletnici skupine Horizont pri Studencu

Minuli teden sta se v Gostilni pri Studencu odvijali dve veliki zabavi. Člani glasbene skupine Horizont letos obeležujejo dvajseto obletnico svojega delovanja. V ta namen so še posebej za vse domačine skupaj s kolektivom Gostilne pri Studencu pripravili posebno zabavo in praznovanje. Dvajset let glasbenega ustvarjanja in udejstvovanje je zavidanja vredna pot, ki so jo uspešno prehodili člani skupine.

sreda, 27. januar 2016 ob 20:05