Prvi dobrotnik decembra v DOSOR-ju

Obdnevu svetega Nikolaja (6. december), ko so otroci v največjempričakovanju prvega izmed treh dobrih mož decembra - Miklavža,je treba opomniti, da bi to praznovanje ne bilo popolno, če bi se neomenilo ob tem tudi astrologije. Astrologija je namreč filozofijanaravnega in nadnaravnega, zavednega in še posebej nezavednega,hkrati pa je bila skupaj z astronomijo v vseh razvitih družbahtemelj razumevanja človeškega in kozmičnega sveta. Še zlasti včasu solsticija (ponovno rojstvo svetlobe ...

ponedeljek, 7. december 2015 ob 08:56

Cesta le obnovljena v celoti !

Pred prvimi decembrskimi prazniki smo dočakali zaključek del na obnovi celotne trase občinske ceste Šalinci-Krištanci-Grlava, zgrajene tudi s samoprispevkom krajanov, ki je bila poškodovana ob gradbenih posegih (kanalizacija, optika, železnica in vodovod). Po dveh mesecih od pričetka sanacije se danes lahko popeljemo po lepi, novi asfaltni prevleki z lepo urejenimi peščenimi bankinami, muldami za odtok vode in z zemljo urejenimi zaključki robov. Počasnost izvajanja in nasprotujoče si ...

ponedeljek, 7. december 2015 ob 08:411

Miklavž med najmlajšimi na Pertoči

Zadnji delovni (šolski !) dan v tem tednu je bil petkov dopoldan pred nedeljskim dnevom svetega Nikolaja (6. december), ko so otroci v največjem pričakovanju prvega izmed treh dobrih mož decembra – Miklavža.

ponedeljek, 7. december 2015 ob 08:29

Prednovoletni sprejem župana Miroslava Petroviča

Župan občine Sveti Jurij ob Ščavnici Miroslav Petrovič, je v petek, 4. decembra, pripravil Prednovoletni sprejem. V Kulturno in upravno središče je povabil sodelavce iz občinske uprave, občinske svetnike, člane odborov in komisij, predstavnike društev, javnih zavodov, javnih podjetij ter predstavnike podjetij, s katerimi je občina v preteklem letu sodelovala.

nedelja, 6. december 2015 ob 19:36

Miklavževanje na Cvenu

Tudi na predvečer svetega Miklavža v soboto, 5. decembra, v gasilskem domu na Cvenu pri Ljutomeru v Prlekiji je Društvo cvenskih čehov in diklin pripravilo običaj Miklavževanja. Leto je na okrog in spet je prišel veseli december in med prvimi dobrotniki je sveti Miklavž, kateri razveseljuje pridne otroke in starejše.

nedelja, 6. december 2015 ob 18:11

En voznik v drevo, drugi v elektro omarico

V soboto, 5. decembra, okoli 21.30 ure, je pred naseljem Plitvički Vrh, v občini Gornja Radgona, voznik osebnega vozila zapeljal s cestišča in se zaletel v drevo, pri čemer se je poškodoval in ostal ukleščen v vozilu.

nedelja, 6. december 2015 ob 12:20

V vaškem jedru v Križevcih pri Ljutomeru Miklavž obdaril 250 otrok

Župnija Križevci pri Ljutomeru, Kulturno društvo Križevci pri Ljutomeru in Občina Križevci so v nedeljo, 6. decembra, na sam god svetega Miklavža pripravili po drugi maši v vaškem jedru v Križevcih Miklavževanje z obdaritvijo otrok.

nedelja, 6. december 2015 ob 12:02

Sv. Miklavž s svojim spremstvom obiskal Branoslavce

Ko spet prikima zima, ledeni piš zaveje, ko se vsakdo najraje pri topli peči greje, ko sonce le od daleč premraženo mežika, ko v mrkih jutrih ivje na drevju se svetlika, takrat v somrak decembra se zdrami Miklavž, ki si zaželi med nas.

nedelja, 6. december 2015 ob 11:07

Mladi žurali na Winter Wonderland zabavi v Oxygenu

Prleški študentski klub je v petek, 4. decembra, pripravil zabavo Winter Wonderland v diskoteki Oxygen v Ljutomer, kjer je mladino zabavala skupina Tropik.

sobota, 5. december 2015 ob 20:54

Blaž Kosi z doma odšel neznano kam

Kot smo že poročali, je pogrešan Blaž Kosi iz Žerovincev, policisti PP Ormož s tem obravnavajo pogrešanje osebe. Pogrešani 22-letnik, se je od doma v kraju Žerovinci odpeljal dne 30. 11. 2015 in sicer z vozilom znamke Renault Clio, reg. štev. MB 71-17Z.

sobota, 5. december 2015 ob 16:47