V nedeljo otvoritev razstave pomurskih likovnikov

JSKD Območna izpostava Ljutomer in Likovno kulturno društvo Sv. Jurij ob Ščavnici vabita na otvoritev razstave pomurskih likovnikov, ki so ustvarjali na 6. Mini likovni koloniji. Otvoritev razstave bo v nedeljo, 25. novembra 2012, ob 11.00 uri v galerijskem prostoru Kulturnega in upravnega središča v Sv. Juriju ob Ščavnici.

petek, 23. november 2012 ob 14:47

Kako lažje do učnih uspehov?

Prleški študentski klub, v soboto, 24.11.2012 ob 19.00 uri, pripravlja seminar: Kako lažje do učnih uspehov?, v izvedbi priznanega coaching terapevta Boštjana Topovška. Terapevt, znan po visokih uspehih bo z zbranimi delil izkušnje in predstavil motivacije in strategije hitrejšega učenja. Ne zamudite te priložnosti, seminar je popolnoma zastonj.

četrtek, 22. november 2012 ob 22:24

V Radencih potekal posvet o javnih naročilih v javni prehrani

Slovensko združenje za integrirano pridelavo zelenjave je za organizatorje prehrane v javnih zavodih (šole, vrtci, domovi starejših občanov, bolnišnice) podravske in pomurske regije v Radencih organiziralo posvet o javnih naročilih. Na posvetu so se srečali predstavniki Ministrstva za kmetijstvo in okolje, predstavniki javnih zavodov in lokalni pridelovalci zelenjave.

četrtek, 22. november 2012 ob 16:14

Pojav neznanca, ki v okolici osnovnih šol v avtomobil vabi otroke

Pomurski policisti so v četrtek, 22. novembra, sprejeli tri prijave o pojavu neznanca, ki bi naj v bližini osnovnih šol v Gornji Radgoni in Lendavi v črn avtomobil vabil osnovnošolske otroke.

četrtek, 22. november 2012 ob 14:276

Ljutomerčani še brez zmage

Prejšnji konec tedna se je pričela nova sezona Radenska Naturelle Pomurske košarkarske lige, minuli konec tedna pa je bil odigran že drugi krog. Tudi v tej sezoni v ligi nastopajo trije ljutomerski klubi, ki pa po dveh krogih še nimajo zmage.

sreda, 21. november 2012 ob 21:55

Enajsti Martinov pokal ostal doma

Društvo upokojencev Lendava je bilo organizator ekipnega tekmovanja v kegljanju za 11. Martinov pokal v Radencih. Pripravili so ga ter odlično izvedli v sredo, 21. novembra dopoldne, na kegljišču KK Radenska v Radencih.

sreda, 21. november 2012 ob 17:02

V DOSOR-ju igrali tombolo

V okviru projekta Z ROKO V ROKI, ki je skupni projekt Kluba prekmurskih študentov, Pomurskega društva za krepitev socialnega dela in DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, so študentje prostovoljci izvedli  dogodek Tombola v DOSOR-ju, ki je potekal v nedeljo, 18. novembra, v DOSOR-jevi jedilnici.

sreda, 21. november 2012 ob 08:17

Avstrijca tihotapila 30 kg konoplje

V nedeljo, 18. novembra, ob 3.55 so cariniki na mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje na vstopu v Slovenijo kontrolirali 40-letno državljanko in 58-letnega državljana Avstrije. Ob kontroli osebnega vozila Ford StreetKa, avstrijskih registrskih številk, so ugotovili, da se je v prostoru za shranjevanje zložljive strehe nahajalo več paketov, za katere je obstajal sum, da se v njih nahaja prepovedana droga konoplja.

torek, 20. november 2012 ob 22:131

Lani straniščna metlica, letos le malo bolje

V Društvu za kronično vnetno črevesno bolezen (KVČB) so tudi letos izbirali Naj javno stranišče 2012. Kot preteklo leto, je tudi letos to priznanje dobila Mestna občina Koper. Lani je občina Ljutomer "zmagala" v kategoriji Najslabša javna stranišča, letos je končala na predzadnjem mestu.

torek, 20. november 2012 ob 21:247

12 slovenskih osnovnih šol dobilo računalnike

SPAR Slovenija je v sodelovanju s podjetjem Coca-Cola Slovenija v okviru dobrodelnega projekta »Tudi to sem jaz« dvanajstim osnovnim šolam podelil računalnike, ki bodo učiteljicam pomagali pri delu, otroke pa razveselili in jim olajšali učenje. Dobrodelni akciji se je pridružilo veliko število posameznikov, ki so s svojo srčnostjo omogočili nakup računalnikov. Vsi sodelujoči so na Sparovi spletni strani zbrali več kot 11.000 src in s tem simbolično podprli projekt.

torek, 20. november 2012 ob 18:56