Pobegli voznik po prijetju umrl

Dne 10.11.2012 ob 10.51 uri je bil OKC PU Maribor obveščen od varnostnih organov Republike Avstrije, da zasledujejo neznanega voznika osebnega avtomobila znamke Seat Leon, avstrijskih registrskih označb, ki je povzročil pri njih prometno nesrečo in se ne ustavi.

sobota, 10. november 2012 ob 18:225

20. Martinovanje v Ormožu s skupino D'Kwaschen Retashy

Ob praznovanju 20. Martinovanja v Ormožu so organizatorji Občina Ormož, Javna razvojna agencija občine Ormož in TIC Ormož, dne 9. novembra 2012, pripravili bogat program.

sobota, 10. november 2012 ob 16:221

Za vrhunec Martinovanja poskrbela Jelena Rozga

Martinovanje v Ljutomeru, je v soboto, 10. novembra, potekalo cel dan. Dopoldan je boter ljutomerskega klopotca Matija Bratuša, ob pomoči Društva prleških babic iz Pristave, le-tega spet do naslednjega avgusta pospravil.

sobota, 10. november 2012 ob 10:502

Slovesnost ob uspešnem zaključku projekta Celovita prenova mestnega jedra

V petek, 9. novembra, je na Starem trgu v Ljutomeru, potekala slovesnost ob uspešnem zaključku projekta Celovita prenova mestnega jedra.

petek, 9. november 2012 ob 23:201

Predvolilni pikado

Petek pred predsedniškimi volitvami v Sloveniji je bil nekaj posebnega pri Lion pubu na avtobusnem postajališču v Radencih. Na tamkajšnji terasi lokala so lahko gostje ter vsi mimoidoči, s svojimi meti v tarčo seveda, nabirali točke za posameznega izmed treh kandidatov na nedeljskih volitvah: Boruta Pahorja, Danila Türka in Milana Zvera. Zatorej je pikado tarča bila razdeljena na tri enako velika polja ter v treh barvah: zlati, srebrni in črni. Toda to še ni bilo vse !

petek, 9. november 2012 ob 15:24

Prekmurski film Štraf sprejet na največjih eko festival v Evropi

Film Osnovne šole II  Murska Sobota »ŠTRAF« je nastal v okviru javnega razpisa G-Rajskega festivala, mednarodnega festivala naravoslovnega filma in osveščanja o trajnostnem razvoju. Namen mladinske kategorije »Junior« je spodbujati mladino, ki je šele na pragu spoznavanja tako ekoloških prizadevanj in kakor tudi filmske umetnosti.

petek, 9. november 2012 ob 14:37

Slike »Utrip slovenskih mest«

Med ducatom likovnih ustvarjalcev je na letošnji 4. mednarodni likovni koloniji za Dosorjev prstan Paleta v mesecu maju v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, sodelovala tudi Elena Sigmund iz Bučne vasi pri Šentjanžu. Profesorica likovne pedagogike, ustvarjalka vitrajev (vitražev) ter slikarka je po rodu iz Rusije,a se je k možu Franciju Sigmundu preselila v Slovenijo.

petek, 9. november 2012 ob 08:35

Vinska klet Ormož - klet z najsodobnejšo tehnologijo

Vinska klet Ormož, ki se v zadnjih letih z razvojem tehnologije in nenehnim iskanjem novega znanja, redno posodablja, je ena najsodobnejših vinskih kleti v Evropi in ima bogato in dolgo vinsko tradicijo.

petek, 9. november 2012 ob 08:272

»Ko govorijo spretni prstki«

Dobre stvari so »baje« vedno tri. Prva je, da imamo na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci peč za žganje gline, druga - učence, ki jih zelo zanima ustvarjanje iz gline, tretja pa, da smo krasen kolektiv, ki med sabo ne sodelujemo le pri pouku, ampak tudi pri zunajšolskih dejavnostih.

četrtek, 8. november 2012 ob 23:30

Hubertova sveta maša v Ljutomeru

V nedeljo, 4. novembra, je župnik ljutomerske župnije Andrej Zrim, v župni cerkvi sv. Janeza Krstnika v Ljutomeru, daroval Hubertovo sveto mašo za člane Lovske družine Ljutomer.

četrtek, 8. november 2012 ob 23:30