Svetovni dan hoje in hrane v vrtcu Ljutomer

V vrtcu Ljutomer smo v tem tednu posebej obeležili dva pomembna dneva: v ponedeljek je bil svetovni dan hoje. Ta dan se je 5 starejših skupin sprehodilo do hipodroma, kjer so izvedli tek. Na prizorišču je vladalo pravo športno vzdušje. Najboljšim so podelili medalje. Po izvedenem teku so se otroci sprehodili še po celotni stezi na hipodromu.

torek, 16. oktober 2012 ob 19:25

Teden otroka na OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici

V ponedeljek, 1. 10. 2012, se je pričel Teden otroka, katerega letošnje geslo je bilo Radosti in stiske odraščanja. Na šoli Sv. Jurij ob Ščavnici smo za ta teden načrtovali več različnih dejavnosti, ki smo jih tudi uspešno izvedli.

torek, 16. oktober 2012 ob 16:531

Motoristi zaključili sezono

V nedeljo, 14. oktobra, so se člani ljutomerskega moto kluba Samorog, podali na zaključno vožnjo sezone. Zjutraj so se zbrali pred klubskim prostorom ter se podali na vožnjo po štirih deželah, kjer so se iz Slovenije podali na Hrvaško, Madžarsko in v Avstrijo. Na vožnji so se jim pridružili tudi kolegi iz moto kluba Moliboga.

torek, 16. oktober 2012 ob 14:44

Razstava del jesenske likovne kolonije Indijansko poletje v Kunovi

V galeriji Kulturnega in upravnega središča pri Sv. Juriju ob Ščavnici, je od nedelje, 14. oktobra, na ogled nova razstava likovnih del članov Likovnega društva Sv. Jurij ob Ščavnici.Zdravko Patty, Mira Petek, Irena Skotnik, Štefka Štrakl, Tanja Kreft in Klavdija Šalamun razstavljajo dela, izdelana na jesenski likovni koloniji 6. oktobra v Kunovi.

torek, 16. oktober 2012 ob 10:25

»Tega nigi nega«

V dvorani kulturnega doma pri Mali Nedelji so v soboto, 13. oktobra, odmevale salve smeha in aplavzi na odprti sceni, namenjeni Samu Tušu - Korlu, ki je predstavil avtorsko komedijo "Tega nigi nega".

torek, 16. oktober 2012 ob 10:217

Ostanimo v stiku - Simbioz@ 2012

Letos že drugič po vsej Sloveniji poteka projekt Simbioz@, vseslovenski prostovoljski projekt za medgeneracijsko sodelovanje, ko se seniorke in seniorji uče veščin računalništva.

ponedeljek, 15. oktober 2012 ob 22:56

Jadralno motorni padalci izvedli tekmovanje v Čagoni

V soboto, 13. oktobra, so člani jadralno motornih padalcev Propeler Garda imeli srečanje in hkrati tudi prijateljsko tekmovanje v točnosti metanja predmeta na cilj in v točnosti pristajanja. Tekmovanje je potekalo na športnem letališču aerokluba Sršen v Čagoni.

ponedeljek, 15. oktober 2012 ob 22:301

Zmaga rokometašic Millenniuma v Brežicah

Minulo soboto so rokometašice Ženskega rokometnega kluba Millennium iz Svetega Jurija ob Ščavnici gostovale v Brežicah pri tamkajšnji ekipi in prepričljivo nadigrale domačinke. Skozi celotno tekmo so jürjevške rokometašice narekovale tempo in vodile tudi že za 8 golov. Domačinke so se v 57. minuti sicer približale na en gol razlike, vendar Pomurke niso popustile in tekmo zmagale z rezultatom 25:29.

ponedeljek, 15. oktober 2012 ob 20:59

Ljutomerski debaterji odlični v Ljubljani

»Ljubljana, poslušaj nas!«  je projekt, v sklopu katerega je pod okriljem Zavoda za kulturo dialoga v soboto, 13. oktobra, na gimnaziji Ledina v Ljubljani potekal debatni turnir. Tekmovalo je 45 srednješolskih ekip:  Gimnazije Bežigrad, Gimnazije Ledina, Gimnazije Šentvid, Gimnazije Litije, Prve gimnazije Celje, Šolskega centra Postojna, Srednje šole Josipa Jurčiča Ivančna gorica, Gimnazije Ormož, Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, Druge gimnazije Maribor in Gimnazije ...

ponedeljek, 15. oktober 2012 ob 15:47

Ljutomer iz Kuzme brez točk

Avto Rajh Ljutomer, je v osmem krogu 3. SNL - vzhod gostoval v Kuzmi pri ekipi Tromejnik G-Sukič ter izgubil z rezultatom 3:2. Gola za Ljutomer sta dosegla Saša Novak in Tadej Vogrinec.

nedelja, 14. oktober 2012 ob 23:28