Javna dražba najdenih stvari

V petek, 28. septembra, ob 11:00 uri, Policijska uprava Murska Sobota organizira javno dražbo najdenih stvari. Dražba bo na dvorišču PP Gornja Radgona, Ljutomerska cesta 32 A.

sreda, 26. september 2012 ob 10:255

Le še teden dni do 3. Škisove tržnice Maribor

Škisova tržnica, največja enodnevna prireditev za mlade na prostem v Sloveniji, bo to jesen že tretjič zaživela v Mariboru. Škisova tržnica Maribor bo svoja vrata odprla v sredo, 3. oktobra 2012 ob 13:00, na platojih mariborske tržnice. Zveza ŠKIS in študentski klubi Slovenije bodo tudi tokrat poskrbeli za atraktivno predstavitev svojih krajev in kulture ter na ta način omogočili enkratno doživetje Slovenije v malem. Škisova tržnica Maribor bo kot že tradicionalno ekološko obarvana ...

sreda, 26. september 2012 ob 09:04

Vreme za bivanje na prostem ni ovira

V teh jesenskih dneh, ko je trava dopoldan še mokra in če ponoči še malo dežuje, smo v vrtcu zelo veseli, saj si lahko obujemo gumijaste škornje in odkorakamo v najbližjo blatno ali manj blatno lužo. Poskusite, občutek je prijeten!

sreda, 26. september 2012 ob 08:55

Dan mobilnosti v Vrtcu Ljutomer

Gibanju otrok in odraslih namenjamo v Vrtcu Ljutomer veliko pozornost. Trudimo se za oblikovanje pozitivnega odnosa do gibanja in s tem aktivnega življenjskega sloga. Poleg vsakodnevnih gibalnih dejavnosti za otroke, organiziramo tudi orientacijske in druge pohode za otroke, starše in zaposlene.

sreda, 26. september 2012 ob 08:51

Prleški kosci sodelovali na državnem prvenstvu v ročni košnji

Društvo koscev in kosic Slovenije je v nedeljo, 23. septembra, v Brezovici pri Ljubljani izvedlo 7. državno prvenstvo v ročni košnji.

torek, 25. september 2012 ob 09:201

Zbudili smo se v sveže jesensko jutro

Začetek jeseni je prinesel jutranje nizke meglice. Jutro po nočni nevihti je prelepo. Še malo in narava se bo obarvala v najlepše barve.

torek, 25. september 2012 ob 08:52

Trčil v kolesarja in odpeljal

V nedeljo, 23. septembra, okoli 19.10, je neznani voznik vozil tovorno vozilo Renault master cason, iz smeri Juršincev proti Gomili. Izven naselja Zagorci je med prehitevanjem z desnim vzvratnim ogledalom trčil v levo roko 62-letnega kolesarja, ki je po trčenju zapeljal v desno, preko bankine na njivo, kjer se je ustavil. V prometni nesreči je bil hudo telesno poškodovan.

ponedeljek, 24. september 2012 ob 13:09

Lažni diplomat tihotapil cigarete

V nedeljo, 23. septembra, okoli 17. ure, so policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe PU Murska Sobota na avtocestnem počivališču Murska Sobota - sever kontrolirali voznika, ki je vozil terenski avtomobil Toyota, tip Land Cruiser.

ponedeljek, 24. september 2012 ob 10:422

Pavle pekel ribe

Pavle Zvara, stanovalec DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, je že pred mesecem dni pričel z nedeljskimi popoldanskimi kuhinjami presenečati in razveseljevati svoje sostanovalke in sostanovalce. Konec avgusta je v kotličku na domski terasi kuhal brodet (ribjo obaro), a v začetku tega meseca pa boršč (rusko čorbo). Torej specializiral se je za ribje jedi in tako je za svojo naslednjo kuharsko dobroto napovedal ribji paprikaš iz sladkovodnih rib.

nedelja, 23. september 2012 ob 23:44

»Nora noč« v Ljutomeru

Mesec september je čas trgatev, jesenskega sonca in brezmejnih užitkov, ob preživljanju prostega časa s prijatelji, ob kozarčku dobre kapljice. Že v času grške mitologije, je Dioniz – bog vina, plodnosti in veselja, poosebljal polnost duha, užitkov in veselja.

nedelja, 23. september 2012 ob 19:061