Lions klub Ljutomer odprl razstavo otroških del »Plakat miru«

Splošna knjižnica Ljutomer in Lions klub Ljutomer sta v soboto, 17. decembra, priredila otvoritev razstave del učenk in učencev, ki so sodelovali na mednarodnem likovnem natečaju Lions clubs International Plakat miru.

ponedeljek, 19. december 2011 ob 19:021

»Eko dan« in krasitev vrtca v veselem decembru

Mesec december je mesec velikih pričakovanj, veselja, radosti, tako med otroki, kot med odraslimi. Še posebej se to odraža pri naših predšolskih otrocih v vrtcih.

ponedeljek, 19. december 2011 ob 18:53

Pionirke uspešne na turnirju v streljanju z zračno puško

V Lendavi je med 15. in 17. decembrom potekal 4. turnir Regijske pionirske lige v streljanju s serijsko zračno puško. Turnirja so se udeležile tudi pionirke ekipe SD Ljutomer, ki jo sestavljajo Nuša Špindler, Tina Ozmec in Sandra Kaučič.

ponedeljek, 19. december 2011 ob 17:461

Predpraznično o razvadah

Na Osnovni šoli Radenci so se v okviru krožka Rdečega križa, ki ga kot mentorica vodi Simona Celec, izredno uspešno dogovorili za vsebine nekaterih razrednih ur po oddelkih. Tako bodo obiski aktivistov Rdečega križa opravljeni v šolskem letu 2011 / 2012 kar v ducat oddelkih. Tako so konec meseca oktobra devetošolci opravili destigmatizacijsko delavnico o mamilih, sredi meseca novembra so šestošolke in šestošolci spregovorili o škodljivosti kajenja ter ob tem podpisovali osebno izjavo ...

nedelja, 18. december 2011 ob 23:16

S porazom zaključile jesenski del tekmovanja

Odbojkarice ŽOK ZM Ljutomer so v zadnjem jesenskem krogu 3. DOL vzhod gostovale pri ekipi Prevalja in nepričakovano ostale brez točk.

nedelja, 18. december 2011 ob 22:30

Rokometašice Millenniuma tudi tokrat niso klonile

V 10. krogu 1. B državne rokometne lige vzhod so rokometašice Ženskega rokometnega kluba Millennium iz Svetega Jurija ob Ščavnici gostovale v Brežicah.

nedelja, 18. december 2011 ob 20:37

Spletna igra - pobiraj božičkova darila

Letos maja smo vam na našem spletnem portalu predstavili prvo pravo prleško igro Jurka šmarnica klinton, sedaj vam predstavljamo drugo, ki deluje po podobnem principu, le da je ta praznično obarvana. Igra je naše darilo za vse vas ob prihajajočih praznikih.

nedelja, 18. december 2011 ob 16:07

V Babincih pokrili nov vaško gasilski dom

Okrog šestdeset krajanov in krajank Babincev se je v soboto, 17. decembra, kljub hladnemu in neprijaznemu vremenu, zbralo ob novozgrajeni stavbi vaško gasilskega doma. Pa niso prišli na kakšno predpraznično praznovanje, temveč na eno od delovnih akcij, ki se v zadnjem mesecu v tej vasi v neposredni bližini Ljutomera, kar vrstijo. Lotili so se pokrivanja novega doma, katerega so zgradili na mestu starega.

nedelja, 18. december 2011 ob 14:352

Obisk Božička v DOSOR-ju

Iz Društva upokojencev Radenci bo 18 zaupnic in zaupnikov še pred koncem koledarskega leta 2011 opravilo 82 obiskov pri članicah in članih društva, ki se zaradi bolezni ali invalidnosti ne morejo udeleževati rednih aktivnosti društva in jih je zatorej treba skozi vse leto obiskovati doma ali pa v domovih za starejše. Tako bodo Antonija Adanič, Anica Borkovič, Marica Horvat, Zalika Domanjko, Olga Jug, Majda Kaučič, Janez Klemenčič, Ivan Koren, Marija Mauko, Marija Jelen, Rozalija Kodba ...

nedelja, 18. december 2011 ob 01:29

Novi fosili številnim obudili spomine na mladost

V soboto, 17. decembra, je v Ljutomeru v dvorani ŠIC, nastopila legendarna skupina Novi fosili ter številni zbrani publiki obudila spomine na mladost, plesali in peli z njimi pa so tudi mlajši, tudi veliko mlajši, kot je sama skupina.

nedelja, 18. december 2011 ob 01:28