Nihče ni nasprotoval gradnji prve upepeljevalnice za živali v Sloveniji

Mnogi ljubitelji živali na severovzhodu države in po celi Sloveniji, ter tudi v sosednji Avstriji, si bodo gotovo dobro zapomnili letošnjega sv. Miklavža, saj jim je prinesel lepo darilo. Samostojna podjetnica iz Ljubljane, Tanja Škorjanc je namreč prav ob sv. Miklavžu, streljaj od reke Mure, ...

nedelja, 7. december 2014 ob 17:32

Prleško gostüvanje - »Srečno hodi ti nevesta«

Že tretje leto zapored so člani Folklorne skupine Leščeček ponovili svoj letni koncert tudi v Kulturnem domu Ljutomer.

nedelja, 7. december 2014 ob 14:29

V ljutomerski galeriji razstavljajo učenci OŠ na temo mir, ljubezen in razumevanje

Lions klub Ljutomer je v ljutomerski galeriji pripravil otvoritev razstave likovnih del natečaja »Plakat miru«. Prisotne učence, njihove starše, mentorje, ravnateljice in obiskovalce sta prijazno pozdravila mag. Tomislav Nemec, predsednik Lions kuba Ljutomer in Jurij Šarman, guverner ...

nedelja, 7. december 2014 ob 13:57

Škof sveti Miklavž razveselil z darovi otroke v župniji Mala Nedelja

Ob godu škofa svetega Miklavža je bilo veselo predvsem za najmlajše tudi v župniji Mala Nedelja, kajti med otroke je prišel dobri mož škof sveti Miklavž. Miklavževanje za najmlajše je bilo v petek, 5. decembra, ko so se otroci skupaj s starši zbrali v župnijski cerkvi pri Mali Nedelji.

nedelja, 7. december 2014 ob 10:45

Lovec med lovom zadel drugega lovca

V soboto, je na območju Ljutomera med izvajanjem skupinskega lova eden od lovcev pri strelu proti divjadi zadel drugega lovca, ki je pri tem utrpel lahke telesne poškodbe.

nedelja, 7. december 2014 ob 09:19

Božiček je na svoji poti izgubil darila, pomagajte mu jih pobrati

Veseli december je že tu, vreme je turobno in deževno, snega še kar ni, ... Je pa božiček že na poti in je nad Prlekijo izgubil kar nekaj daril, zato mu jih pomagajte pobrati v naši igri Božičkova darila z neba ter se vpišite na lestvico najboljših!

sobota, 6. december 2014 ob 16:51

Otvoritev drsališča in prižig lučk je prestavljeno na ponedeljek

Danes, v soboto, je v Ljutomeru na Glavnem trgu bilo predvideno, da se ob 16. uri uradno odpre drsališče in slavnostno prižgejo lučke, a je prireditev prestavljena zaradi slabih vremenskih razmer.

sobota, 6. december 2014 ob 14:06

Pridi, pridi sveti Miklavž

Sveti Miklavž je prvi izmed treh dobrih mož, ki vsako leto po ustaljenem običaju na dan pred godovnim praznikom sv. Nikolaja, obdaruje otroke. Tudi letos je pri večerni sveti maši, v cerkvi sv. Janeza Krstnika, obiskal pridne otroke iz ljutomerske župnije.

sobota, 6. december 2014 ob 13:43

Praznična Ljubljana

V sredo, 3. decembra, so Prešernov trg v Ljubljani osvetlile praznične luči. 15-metrska smreka na trgu je tradicionalno zasijala po nagovoru župana Mestne občine Ljubljana Zorana Jankovića, ki je skupaj z obiskovalci trga odšteval sekunde do prižiga.

sobota, 6. december 2014 ob 11:33