Stanko Rojko skupaj z Listo za Gornjo Radgono v boj za župana

Urška Mauko Tuš, Stanko Rojko in Tomaž Munda so minuli teden v prostorih Gasilskega doma Gornja Radgona novinarjem predstavili aktivnosti v povezavi z lokalnimi volitvami v Gornji Radgoni.

ponedeljek, 1. september 2014 ob 12:02

V Gančanih slavili z Navihankami

Prostovoljno gasilsko društvo Gančani je ob praznovanju 90 let svojega delovanja, pripravilo zabavni večer in vrhunec poletnega dogajanja. Za dobro voljo, enkratno glasno in dobro počutje obiskovalcev, so več kot odlično poskrbele brhke članice skupine Navihanke.

nedelja, 31. avgust 2014 ob 18:491

Methansova hiša zopet gostitelj

Likovna sekcija Kulturno umetniškega društva Gabrijel Kolbič z Zgornje Velke v Občini Šentilj, ki jo vodi Jasna Šosterič, organizira v soboto, 6. septembra, že osmič slikarsko-likovno ustvarjanje pod delovnim naslovom »Kolbičeva kolonija«. Posvečena je spominu na umetnika Gabrijela ...

nedelja, 31. avgust 2014 ob 18:40

Mirko Petrovič bo kandidiral za župana Občine Sv. Jurij ob Ščavnici

Mirko Petrovič, star 48 let, je doma iz Kraljevcev, poročen, oče dveh otrok, po poklicu inženir gradbeništva, zaposlen kot  prokurist v družinskem podjetju Trgovina Lipa, Gradbeni inženiring, svetovanje in nadzor, Mirka Petrovič s.p.

nedelja, 31. avgust 2014 ob 15:162

S Puchom po Prlekiji

V soboto, 30. avgusta, so pri prostorih Prleško društvo za ohranjanje tehnične kulture in dediščine »Johann – Janez Puch« (krajše Društvo J. J. Puch) v Ljutomeru pripravili predstavitev zbornika Lotmerški puchovci, brošure S Puchom po Prlekiji in slovesno odprli turistično ...

nedelja, 31. avgust 2014 ob 09:301

Bograč kuhalo preko 100 ekip

Pod obronkih lendavskih goric v središču mesta Lendava je v soboto, 30. avgusta, potekal svetovni festival v kuhanju bograča. Letos se je zbralo največje število tekmovalcev v kuhanju bograča, saj so kuhali bograč v dveh skupinah, eni dopoldne, drugi popoldne.

nedelja, 31. avgust 2014 ob 08:591

Vesela 90-letnica Ljudmila Vamberger z Murščaka

Med obiskovalci na naslovu Murščak 17 v Občini Radenci so bili na petkov popoldan, 29. avgusta, tudi predsednik Društva upokojencev Kapela Stanko Nedog, predsednik Krajevne organizacije Rdečega križa Murščak Janez Pučko in sekretarka Območnega združenja Rdečega križa Gornja Radgona Katja ...

nedelja, 31. avgust 2014 ob 08:43

V Radgonskih goricah so pričeli s trgatvijo

Že od velike maše (14. avgust), se po vinorodnih Radgonsko–kapelskih gričih sliši pesem klopotcev, ki naznanjajo, da se bliža čas trgatve. Čas, ki je vsakemu vinogradniku v veselje in v ponos, da pospravi pridelek, ki ga je gojil, pridelal in negoval vse od rezi do časa trgatve.

sobota, 30. avgust 2014 ob 23:57

Prostorska postavitev drobcev življenja

V petek, 5. septembra, se na Gradu Negova obeta enkraten umetniški dogodek. Magistra kiparstva ter akademska slikarka Saša Bezjak iz Gornje Radgone, tudi članica tamkajšnjega društva likovnic in likovnikov, pripravlja perfomans, razstavo svojih del ter predstavitev knjige o svojem delu.

sobota, 30. avgust 2014 ob 23:17