Prešernovo v Občini Rogašovci

V čast slovenskega kulturnega praznika – 8. februar – so občinsko proslavo pripravili v nedeljo, 9. februarja popoldne, v Občini Rogašovci na Goričkem v Prekmurju in sicer v tamkajšnji občinski kulturni dvorani.

ponedeljek, 10. februar 2014 ob 10:05

Tetover Dejan Marič iz Lipe v Milanu odnesel prvo in tretje mesto

Minuli vikend je v Milanu v Italiji potekala že 19. Milanska tattoo konvencija. Slednja slovi kot ena največjih in najbolj znanih v svetovnem merilu. Na konvenciji je sodelovalo 244 tetoverjev iz skupno 31 držav iz celotnega sveta in vseh kontinentov.

ponedeljek, 10. februar 2014 ob 09:55

8. Valentinov koncert na Razkrižju

Vsako leto pred praznovanjem sv. Valentina v obmejni občini Razkrižje pripravijo Valentinov koncert. Letos je bil v nedeljo, 9. februarja, v kulturnem domu na Razkrižju, že 8. Valentinov koncert, katerega je pripravil prleški humorist in pevec Franc Gorza v sodelovanju z občino Razkrižje.

ponedeljek, 10. februar 2014 ob 01:042

Gabriel Zadravec in Gašper Rudolf postala državna prvaka

V Slovenj Gradcu, je v soboto, 8. februarja, potekalo Državno prvenstvo U-18 in U-14 v judu. Na Državnem prvenstvu U-18 (kadetinje in kadeti) je nastopilo 121 tekmovalcev iz 24 klubov.

nedelja, 9. februar 2014 ob 15:18

Nekdanja prostitutka se poroči

"Motiva razmerja med (nekdanjo) kurtizano in družbeno situiranim moškim ter problematika nezakonskih otrok sta bila sredi 19. stoletja priljubljena v melodramatični literaturi, v kateri se je odražala nova meščanska ideologija, temelječa na kapitalu," je zapisano v gledališkem listu za predstavo ...

nedelja, 9. februar 2014 ob 15:01

Dobra organiziranost in sodelovanje mladih v Ormožu

Energije prihodnosti je slogan, s katerim promoviramo projekt »Prleška mladina«, simbolizira potencial in zaupanje v mlade, ki v teh zaostrenih družbenih razmerah vse težje prevzemajo vlogo samostojnih, izobraženih in odgovornih posameznikov. Priložnosti za mlade je vse manj. So mar ...

nedelja, 9. februar 2014 ob 13:401

Sara Novak in Aleš Pokrivač končala tekmovanje na Portugalskem

Člana Ljutomerske Karate sekcija pri TVD Partizan Sara Novak in Aleš Pokrivač sta za mladinsko reprezentanco Slovenije nastopala na mladinskem evropskem prvenstvu na Portugalskem. Na prvenstvu v Lizboni, ki traja tri dni, nastopa 841 tekmovalcev iz 46 držav.

nedelja, 9. februar 2014 ob 10:15

Odprte oblike (slike in grafike) Lojzeta Logarja

Na predvečer slovenskega kulturnega praznika – 8. februar – je bila v galeriji Kulturnega doma v Gornji Radgoni odprta razstava slik in grafik prof. Lojzeta Logarja, akademskega slikarja, ki trenutno živi in ustvarja v Izoli. Dela na razstavi so iz zasebne zbirke Radeta Bakračevića iz ...

nedelja, 9. februar 2014 ob 09:52

Prešernov pohod na Jeruzalem

Planinsko društvo Ljutomer, ki ga vodi njen predsednik Ivan Kraljič je v soboto, 8. februarja, prav na slovenski kulturni praznik pripravilo zimski Prešernov pohod na Jeruzalem. Planinsko društvo Ljutomer tovrstni Prešernov pohod pripravlja za pohodnike in ljubitelje narave že vrsto let.

sobota, 8. februar 2014 ob 23:27