Mlada generacija karateistov predstavila svoje talente na klubskem tekmovanju

V soboto, 22. junija, je potekalo klubsko tekmovanje v karateju Karate kluba Murska Sobota v Partizanu. Na tekmovanju so se pomerile vse generacije od najmanjših do najstarejših in si kljub zmagi ali porazu na koncu spoštljivo segli v roke.

ponedeljek, 24. junij 2013 ob 18:33

Ob gasilskem jubileju bogatejši za nov vodno reševalni čoln

Pred 90. leti je bilo ustanovljeno obmursko gasilsko društvo Ižakovci. Gre za specifično gasilsko društvo, ki poleg požarov in drugih naravnih nesreč, v veliki meri skrbi za reševanje ljudi na reki Muri, kajti streljaj od vasi Ižakovci teče reka Mura, ki pa velikokrat pokaže svoje »zobe ...

ponedeljek, 24. junij 2013 ob 17:17

Blagoslovitev Novakove kapele v Sovjaku

Številni domačini ter kar nekaj obiskovalcev iz širše okolice, se je v vročem poletnem sobotnem popoldnevu 22. junija, zbralo ob mali, čudovito obnovljeni Novakovi kapelici v Sovjaku, da so lahko prisostvovali njenemu blagoslovu, katerega je po maši, ki sta jo darovala skupaj z domačim župnikom ...

ponedeljek, 24. junij 2013 ob 17:05

Kriminalisti zaključili preiskavo primera zlorabe uradnega položaja

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije so zaključili preiskavo suma storitve kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic po 257. členu KZ-1, katerega je osumljen pomočnik direktorja enega od javnih zavodov iz območja UE Murska Sobota.

ponedeljek, 24. junij 2013 ob 16:483

Županja sprejela najuspešnejše učenke in učence

Županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba je v četrtek, 13. junija in v petek, 21. junija, pripravila vsakoletni  sprejem za najuspešnejše učenke in učence osnovnih šol in glasbene šole v občini Ljutomer.

ponedeljek, 24. junij 2013 ob 16:461

V Veržeju so se srečali zakonski jubilanti

V župniji Veržej so skupaj s skupinami, ki delujejo znotraj župnije tudi letos v nedeljo, 23. junija, pripravili župnijsko srečanje zakonskih jubilantov, ki letos praznujejo okrogle obletnice porok.

ponedeljek, 24. junij 2013 ob 14:14

Zaključek v vrtcu Stara Cesta

V petek, 21. junija, je v vrtcu Stara Cesta potekal zaključek, kjer so pripravili program z naslovom S pesmijo in plesom v počitnice.

ponedeljek, 24. junij 2013 ob 10:08

Ugrabil bivše dekle

Operativno komunikacijski center PU Murska Sobota je v ndeljo, 16. junija, v dopoldanskem času sprejel obvestilo, da je v Dokležovju ugrabljena ženska. Storilec bi naj pri ugrabitvi uporabljal tudi nož, s katerim je grozil oškodovanki.

ponedeljek, 24. junij 2013 ob 09:352

Istočasno praznik društva in predsednika

Srbsko kulturno društvo Štajerska skupnost, s sedežem v Mariboru, deluje že devet let in ima kot svoja društvena zavetnika sv. Bartolomeja in sv. Varnavo, ki slavita prav v teh dneh. Je pa v teh dneh pred 74. leti bil rojen predsednik tega društva, Rade Bakračević, ki je doma v Radencih. Tako ...

nedelja, 23. junij 2013 ob 23:33