Zvončica sobota, 8. julij 2006 ob 00:21

Takši cejt je ka se vsi pomalen nekan sprovlamo na dopust (ali pa tudi ne) jaz sen negda grozno rada hodila na morje na Hrvaško. Zaj pa me zodja leta več nič ne miče. Se mi nekak zdi ka nas naši sosidi čeduže bole grdo mojo...prvo vikendi, te so one srmake iz Lovrečice natirali....Ka mislite? Kakšo je vaše mišleje ali pa izkušja z jimi?Pa malo mi predlagajte ki je prinas fajn iti na mali oddih. Man že vsega pun kufer.

Pepek z brega sobota, 8. julij 2006 ob 00:48

Jas sen tüdi že por let ne bija na hrvatiji, pa me tüdi nedo več tak zlehkega tan vidli.
Zamerilo pa se mi je fse razen čistega morja pa lepega vremena.
- postrežba = katastrofa
- obnošaje, odnos do Slovencof = groza
- čistoča = Balkan
- cene = svetovna špica
- ponüdba = nikša
- apartma = podrtija

Med jimi sen se počütja kak "nebodigatreba". Meni se vidi, ka bi bili hrvotje nejrojši, ka bi jin Slovenci fčasik na meji pločali po jürje evrof, te pa se obrnoli, pa šli lepo dumu.

ROJŠI PODPERMO NAŠ DOMOČI TURIZEN.
Nafsezodjo je tüdi našo morje lepo. Ka si za odnos do turistof nejč ne gučimo.

MHA sobota, 8. julij 2006 ob 01:29

Tak so hrvoti. Nesmes se izdojati za Slovenca.
Dere uni nos nücajo te smo kak najveksi kolegi, dere pa bi trebalo ke za nos nareti te pa smo takak v Iraki

Pepek z brega sobota, 8. julij 2006 ob 01:41

Jas sen ti vaš tüdi na hrvatiji bija "čistokrvni Prlek" (z maloj napakoj - guča sen v knjižni slovenščini).
Lehko se pohvolin, ka sen se sam porkroz zmeša, pa eno por hrvaških besed s sebe sprava. - Za čüdo božje, fse so me razmili, čiglih so od kraja ne pojma meli, kej bi rat poveda. Dere pa sen jin stavek eno dvakrat ponovja, so čüdežno začeli razmiti tüdi slovenščino.

Dejan sobota, 8. julij 2006 ob 01:49

Jah tak to je tan doli. Slovenci glovno ka peneze tan pistijo. Jaz ali ne hodin to dol, rejši gren na slovensko obalo. Sej je ali vglih ge se ga napijen Nasmeh
Pa či je Slovenec dol na hrvatiji si more jezik spotreti ka do ga kej razmili pa se mučiti s hrvaščino, če pa pride kakši hrvot kon v Slovenijo pa bok ne dej ka bi se un slučejno trüdja po slovensko kej gučati.

Jernej torek, 11. julij 2006 ob 19:38

Meni se usebno vidi Hrvaska obala. Ka Slovenija z Hrvaskov politicno probleme ima to mene na dopusti ne moti. Pogledni glupe Slovence san se sliso Makarski. Samo idijotov so vse posedi Nemciji, Avstriji,na Hrvaskem,Sloveniji nema veze ci Prekmurec Prlek ali Ljublancan itd. vse posedi so malo cüdni Lidje! ...samo obstajajo tüdi vredi Lidje!

Samo tej slabe izkusnje ka imamo bilo kje nesmimo te celoj drzavi zameriti...ali pa sem ka so drzavlani tej drzave.

Ot nas san na enoj spletnoj strani se najso ka smo Slovenci prvo Vojno slucino naredli 1991 na samosvojitevnoj vojni. Pa obstaja se Forum po nemscini o tem. Pa ne verjetno ka ot nas pisejo!Direktno se stükajo na Forumi! Pa se je eden vse Slovence preklinjo! Naja!Skoda

Zvončica sobota, 15. julij 2006 ob 01:21

Fčera večer sen na SAT1 glejala reportažo kak so nemcon v Dalmaciji kuče rušili čeglih so meli od držove požegnana dovoleja za gradnjo....Hrvoti ga grozno biksajo....končno pa fsakša rit pride na svoj šekretZloba Zloba Zloba Mislin ka z Nemci nedo takšo delali pa tak dugo kak z našimi lidmi.Sram jih naj bo.....

Pepek z brega sobota, 15. julij 2006 ob 06:34

Nemci bodo mogoče kej dosegnoli, Slovenci pa nemo nigdor, da se ne znomo iti. Namesto ka bi mi jin postovlali pogoje pod kerimi mo jin dali zeleno lüč za Evropo, te oni nan kvinte režejo za fsakšin vogelon.

Rupel pa jegovi so že fsi mastni. Kumej že čokajo, ka do predsedovali EU-ji in do lehko Hrvateke kušali notri stiščati.

PAMETNO POLDE!
Dere do ednok Hrvoti v Uniji, te se več nedo z nami pogojali za nič na sveti. Vzeli si bodo keko do pač šteli, mi pa bomo lepo dale napre mogli biti tiho pa trpeti.

Zvončica sobota, 15. julij 2006 ob 22:55

Meni se Dimitrij tak nikdor nije dopadna...se mi vidi ka ma strašno rad amerikance(mislin one pri koriti ki so doj zanič)Prejšji zunanji minister je bija ded na mesti za takšo delo.Meja je jajca pa še hrbtenico kcoj, toti pa mi pride naprej kak eden lolek...ve se ve ka se nemreš s hrvoti meniti kak da bi se z deco.Pa ka te če se jin malo zameriš...zakej se nebi jin malo prtisk zdigova gda bi jih malo mi Janezi čemerili.Bi se oni vrago za nos kaj skrbeli če bi bila stvor obrjena.Malo nacionalne drže pa bi na zunanjen ministrstvi mogli meti.Ve se mi mali lidje z obeh strani fse fajn lehko zmenimo,za malo bole konkretne zadeve pa bi Dimitrij moga poskrbeti.Tak se že dugo sprašüvlen kaj tak dugo cincajo s toto mejo?

MHA nedelja, 16. julij 2006 ob 17:50

Ja sen ze od zacetka proti hrvaske za vstop v EU. Nas Dimitricek pa san lepo gleja, kak nas hrvoti "blatijo", namesto ka bi se za nos SLOVENCE gor vzeja pa nareda neksega vrago. Ze od samega zacetka je podpira hrvote, te pa nej vrag odide na hrvasko za vünanjega ministra.
Pa vüpan ka do Nemci zej hrvoton pokozali ki je vrag düma, ci ze mi nic ne naredimo!!!

Zvončica ponedeljek, 17. julij 2006 ob 21:46

Nemci so tak kak švicarska vüra....ne sprovlajo svojih penez pa žülof nekan za hec drügih.Do jin že dali vetra.

Jernej ponedeljek, 17. julij 2006 ob 22:43

Pepek z brega je napisal/a:
Nemci bodo mogoče kej dosegnoli, Slovenci pa nemo nigdor, da se ne znomo iti. Namesto ka bi mi jin postovlali pogoje pod kerimi mo jin dali zeleno lüč za Evropo, te oni nan kvinte režejo za fsakšin vogelon.

Rupel pa jegovi so že fsi mastni. Kumej že čokajo, ka do predsedovali EU-ji in do lehko Hrvateke kušali notri stiščati.

PAMETNO POLDE!
Dere do ednok Hrvoti v Uniji, te se več nedo z nami pogojali za nič na sveti. Vzeli si bodo keko do pač šteli, mi pa bomo lepo dale napre mogli biti tiho pa trpeti.


Bog ned ej pa mislim ka ne bode do toga prislo...mogoce bomo se oklepnike nücali....stabilna Evropa(EU) pomeni stabilen BALKAN

Zvončica torek, 18. julij 2006 ob 00:31

Jernej ne cvikaj.To se še duuuuugo nede zgodilo.Moreš malo počakati ka do v EU vsi ki so bli pret v YU.Te de se komaj začelo kühati.Narod more biti zrel ka lehko živi z drügimi narodi v miri,pa ka se dobro razmijo.Oni pod SLO pa še en cejt nedo.Zaj so glih tak kak da bi bili v plenicah...

Pepek z brega torek, 18. julij 2006 ob 01:24

In to osranih, da neke preci smrdi.Stisk

Jernej torek, 18. julij 2006 ob 22:51

Cüj lejko se zgodi ka de njin bolse slo kak nami sloveniji...ne zdaj. Samo do se cajti spremenili! Ali de res tej cijl uresnico ka bomo EU vse enako meli???

Pepek z brega sreda, 19. julij 2006 ob 03:05

Dej no Jernej! Jas sen te meja za dečka, ki zno kej guči, zej pa si me ša tak razočara.

Keri te je to gor napumpa, ka bomo fsi v EU meli fse vglih?

Ene držove so že leta pa leta v EU, pa si pogledni kakše so razlike med jimi.

To, ka si v Brusli zmišlovlejo nekše direktive, pa nan čejo predpisati med drügin tüdi kak se sküha ejnprenovica, kak se naprovi prleška tünka, pa kakšo more biti kürečjo jejce, ka še se mo lehko reče jejce, še ne pomeni, ka bomo meli fse vglih.

Od negda so eni meli več, eni pa meje in od negda so tisti, keri so meli več, jahali ove, keri so meli meje, pa še dale de tak. Edino kej se zej temi več ne provi iskoriščaje pač pa sodobno tržno gospodarstvo.

Jernej sreda, 19. julij 2006 ob 21:19

Vsaka drzava na Evropskem kontinenti hoce Evropsko Unijo (EU) (europen union). In ka se meni bole smejsno zdi je to ka vsaka drzava hoce svoje zakone zadrsati pa vse eno EU spadati to ne gre!....samo to neda se prek noci spremeniti ..ka bi vse isto blo to tak ne! Pa dosti krat se mi zdi ka je to ne mogoce! Gli zato ka vsaka drzava svoje tira pa vse eno hoce vse isto meti!Samo celotno je tak ka se nasa liblena EU se planicah je. Mogoce de trebalo vec let..ne mogoce kvisno...samo prasanje je ci de se te evropska unija obstajala! Nasa politika gre to pot pa to z prtiskom ka mi vsi evropskoj uniji cütimo...nezaposelnost, velki davki itd..

Jernej sreda, 19. julij 2006 ob 21:33

Pepek cü pa nasi tüdi Brüsli sedijo. Pa uni tüdi sebov odlocajo...majo pravico "veto" dati!
Samo nasi diplomati nas nedo pitali ci smo zato ali nej!

Drügo pa ci Magarska pa Polska je lahko EU-ji pa se pripravlajo Bulgarijo pa Rumunijo za EU. Te mislim ka nasi sosedi Hrvati lahko tüdi notrik pridejo!

Ka pa mene svadi okay mamo probleme Hrvatami no nasa drzava mislim pac. Samo pred 16let nazaj smo vsi sküper enoj drzavi ziveli.

Pa cakaj nej cas mine do Hrvati tüdi EU prisli pa cas de se spremenil! Pa negledej zdaj ci de EU obstajo ali nej. Hrvaska se zdaj ima vec Toristov kak mi!

Zvončica sreda, 19. julij 2006 ob 22:36

Meni se tota EU zdi ka de tak kak je negda YU bila. Prvo de se širila, te pa de počila kak balon. Nigdor nede tak ka bi lehko vsi lepo živeli (čeglih bi še eni stalno preveč meli), to pa zato ka je preveč takših ki samo k sebi grobijo.

MHA sreda, 19. julij 2006 ob 23:51

Od ke smo v EU se nesen nobene spremembe obcüta, razen cen, kak pa de dale pa mo vidli.



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.