Rebeka Dremelj z glasbenim duetom

»DOSOR-jeva vetrnica« se je prevesila v drugo polovico

Filip Matko Ficko, torek, 9. avgust 2016 ob 14:11
Rebeka Dremelj v DOSOR-ju

Rebeka Dremelj v DOSOR-ju

Letošnji niz zabavnih prireditev na dvoriščnem poletnem odru pod naslovom »DOSOR-jeva vetrnica 2016« v Radencih, ki bi naj bile festivalsko obarvane, se je v avgustu prevesil že v svojo drugo polovico. Tako so na prvi avgustovski ponedeljek zvečer za zabavo številnega občinstva Doma starejših občanov Radenci skrbeli »Štajerski fakini«, drugi avgustovski ponedeljek pa je za odličen zabavni večer poskrbela Rebeka Dremelj, slovenska pevka zabavne glasbe, ki je leta 2001 bila tudi miss Slovenije.

Pokrovitelja tokratnega zabavnega večera, ki je privabil poleg stanovalk in stanovalcev DOSOR-ja še številne njihove svojce, kot tudi mnoge občanke in občane Radenec, nekdaj »bisera slovenskega turizma«, sta tokrat bila Arcont d.o.o. Gornja Radgona in Vzajemna d.v.z. Murska Sobota, a za dodatno ponudbo so Radgonske gorice d.o.o. Gornja Radgone skrbele s »Hugojem«, osvežujočo poletno pijačo (srebrna radgonska penina, naravni sok bezga, kocka ledu, listič mete in krhelj limete), ki sta ga stregli »Hugolini« Ewa in Lea.

V enournem koncertu je ob spremljajočih glasbenikih in vokalih Rebeka Dremelj odpela številne uspešnice s svojih dosedanjih šestih albumov, ki jih lahko naštejemo kar po vrsti: Prvi korak (2001), To sem jaz (2003), Pojdi z menoj (2006), Nepremagljiva (2009), Differo (2010) in Best of me (2014). Še pred koncertom je Rebeka prejela pismo ene izmed stanovalk DOSOR-ja (Joži ?), ki si je zaželela, da gostja zapoje tudi eno izmed pesmi prekmurskega pisatelja in pesnika Ferija Lainščka. To željo je Rebeka stanovalki tudi izpolnila. Je pa ob zaključku koncerta od stanovalca Maksimiljana Korošca prejela »DOSOR-jevo vetrnico«, ki jo le-ta sam ročno izdela.

Za konec lahko dodamo, da smo pred kratkim lahko prebrali na nekaterih spletnih straneh, da so Rebeki Dremelj blizu knjige, ki jo spodbudijo k razmišljanju in novim ugotovitvam o sebi. Rada pa ima tudi »odbite« avtorje, kot sta to Arto Paasilina (knjiga »Zajčje leto«) in Jorge Bucay (knjiga »Zgodbe zarazmislek«), ki jo vedno znova presenetita s svojim odličnim humorjem in svežim slogom pisanja. Za branje Rebeka priporoča tudi knjigo »Odločise za srečo« dr. Aleksandra Šinigoja. Torej poleg poslušanja njenih pesmi z albumov še dobri teksti za poletno branje !


Več v Družabno