Ljutomerski gimnazijci uspešni v razvedrilni matematiki in logiki

Zlati priznanji iz razvedrilne matematike sta prejela Primož Škafar in Niko Farič, zlati priznanji iz logike pa Tanja Holc in Nuša Svetanič

Prlekija-on.net, četrtek, 8. december 2016 ob 13:101
Dijaki GFML

Dijaki GFML

Dijaki Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer (GFML) se tudi v tem šolskem letu udeležujejo najrazličnejših tekmovanj, s katerih se vračajo z vidnimi rezultati. Tako je bilo tudi na državnih tekmovanjih iz razvedrilne matematike in logike.

Ljutomer je bil eno od šestih prizorišč 27. državnega tekmovanja iz razvedrilne matematike. Na GFML je prišlo 97 tekmovalcev iz 26 osnovnih in 6 srednjih šol. Po pozdravnem govoru ravnatelja GFML Zvonka Kusteca in glasbenih točkah, v katerih sta se predstavila dijaka Dominik Kontrec in Tadej Čeh, so tekmovalci pričeli z reševanjem nalog. Izmed dijakov GFML sta zlati priznanji prejela Primož Škafar in Niko Farič, srebrno pa Aleks Rautar, Urška Filipič, Tanja Holc, Tadej Grof Semenič, Eva Šantić Zadravec, Tim Štuhec in Urška Prelog. Mentorica dijakom GFML je bila profesorica Irena Rauter Repija.

Že 31. državno tekmovanje iz logike pa je gostila Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani. Tekmovanja so se iz GFML udeležili: Aleks Rautar, Niko Farič, Tanja Holc, Barbara Pal, Lucija Pucko, Nuša Svetanič, Tim Štuhec in Jakob Škrobar. Mentorica je bila profesorica Natalija Horvat. Zlati priznanji sta prejeli Tanja Holc in Nuša Svetanič, srebrni pa Tim Štuhec in Jakob Škrobar. »Na tekmovanjih iz logike in razvedrilne matematike sodelujem že od osnovne šole. Naloge so drugačne od običajnih matematičnih problemov in po svoje zanimive, zato mi predstavljajo izziv,« je po udeležbi na obeh tekmovanjih dejala dijakinja 2. letnika GFML Tanja Holc.


Več v Kultura in izobraževanje