Čebelarsko društvo Ljutomer pripravilo dan odprtih vrat

Ob dnevu odprtih vrat javnosti predstavijo aktivnosti društva, čebelarske krožke in pomen ter vlogo čebel v našem okolju

Prlekija-on.net, sreda, 7. junij 2017 ob 08:41
Dan odprtih vrat ČD Ljutomer

Dan odprtih vrat ČD Ljutomer

V soboto, 3. junija, je pri pri učnem čebelnjaku pri Osnovni šoli Ivana Cankarja Ljutomer, potekal dan odprtih vrat Čebelarskega društva Ljutomer, ki ga tradicionalno pripravljo že več kot deset let.

Ob dnevu odprtih vrat  javnosti predstavijo aktivnosti društva, čebelarske krožke in pomen ter vlogo čebel v našem okolju. Izvedli so delavnice, na keterih so sodelovali otroci čebelarskih krožkov ljutomerske občine in čebelarji začetniki. Na delavnicah so prikazali delo v čebeljem panju, točenje in polnenje medu v kozarce ter pravilno označevanje medu. Predstavili so promocijsko gradivo z degustacijo medu in ponudili medene dobrote, ki so jih pripravile njifove marljive čebelarke.

Sočasno z dnevom odprtih vrat je potekal še zaključni praktični del začetnega tečaja, ki se je končal s preverjanjem znanja. Tečaja se je udeležilo 15 začetnikov, ki jim želimo uspešno čebelarjenje in s tem posledično ohranjanje čebelarstva v našem koncu.

Naj medi!


Več v Kultura in izobraževanje