Za nami je rekordno topla noč

Temperature se ponekod niso spustile pod 25 stopinj Celzija, popoldan pa so spet možne nevihte, sunki vetra in toča

Prlekija-on.net, petek, 23. junij 2017 ob 10:37
Popoldan so spet možne nevihte

Popoldan so spet možne nevihte

Noč, ki je za nami, je bila ena najtoplejših v zgodovini meritev. Kot so zapisali pri agenciji za okolje, sta rekorda padla v Ljubljani in Dobličah pri Črnomlju. V Ljubljani temperatura zraka ni upadla pod 23,9 stopinje, v Dobličah pa so namerili kar 25,6 stopinje Celzija. Tudi v naših krajih je bilo ponoči do 22 stopinj Celzija.

Ob 7.30 so samodejne postaje v mnogih mestih po Sloveniji kazale več kot 25 stopinj. V Črnomlju, na letališču Edvarda Rusjana in Taboru v Mariboru so namerili 26 stopinj, 25 na letališču Cerklje ob Krki, na letališču Portorož, v Kopru in Ljubljani. Stopinjo manj je bilo v Hrastniku, Lendavi, na Malkovcu in v Novi Gorici.

Popoldan možne nevihte, sunki vetra in toča
Arso je za celotno Slovenijo izdal tudi oranžni alarm zaradi vročine, možne so tudi nevihte: "popoldne in zvečer so možne močnejše nevihte z nalivi in sunki vetra, ni izključen tudi pojav toče. Ob tem so možni porasti hudourniških voda", so zapisali v opozorilih, ter: "v večjem delu Slovenije bo sredi dneva in popoldne velika toplotna obremenitev. Marsikje bo zelo toplo tudi ponoči."

Spodaj je karta temeprartur po Sloveniji ob 6. uri zjutraj.
Topla noč


Več v Narava