20. srečanje diabetikov Pomurja

Letos je srečanje bilo na ranču Jureš v Babincih pri Ljutomeru, namenjeno diabetikom s področja Pomurja

Prlekija-on.net, ponedeljek, 7. avgust 2017 ob 13:50
20. srečanje diabetikov Pomurja

20. srečanje diabetikov Pomurja

Tradicionalno 20. srečanje pomurskih diabetikov je bilo letos v soboto 22. julija na ranču Jureš v Babincih pri Ljutomeru, namenjeno diabetikom s področja Pomurja. Predsednica je pozdravila vse goste in udeležence tega srečanja. Udeležence so nagovorili podpredsednik Zveze društev diabetikov Slovenije g. Marjan Šiftar, podžupan g. Borut Zemljak ter dr. med. diabetolog Rudolf Mikolič.

Zraven druženja smo se seznanili z zdravim načinom prehranjevanja in pravilno uporabo in izbiro zdravil. Seveda za boljšo kakovost življenja, saj smo pridobili nova znanja. Predavala je dr. farmac. g. Alenka Premuš, naša domačinka. Primerno in strokovno telesno vadbo smo izvajali s pomočjo dveh animatork. Program srečanja je bil še dopolnjen s kulturnim programom. Zapele so pevke iz Društva diabetikov Murska Sobota. Z vodičem g. Srečkom Pavličičem smo si ogledali naše mesto Ljutomer, spominski park 1. Slovenskega tabora in župnijsko cerkev, kjer smo bili pogoščeni z mrzlo pijačo. Odlično hrano so nam pripravili v Domu starejših občanov Ljutomer, primerno nam sladkornih bolnikom. Da ne pozabimo g. Kaučiča, fotografa, ki je naredil izjemne posnetke. Uspešno izvedeno srečanje se je končalo z glasbo, plesom in dobro voljo s Franjom.

Društvo diabetikov Ljutomer se zahvaljuje pokrovitelju srečanja družbi Novo Nordisk, ki nam je pomagala, oziroma omogočila in finančno podprla to lepo srečanje. Posebno zahvalo namenjamo dr. vet. g. Dominiku Černi, našemu domačinu, ki zastopa to farmacevtsko družbo. Hvala tudi vsem donatorjem.

Društvo diabetikov Ljutomer
Bojana Meznarič

Ljutomer, 3.8.2017


Več v Kultura in izobraževanje