Pomladi sigurno ne bodo nikoli pozabljene

Pogovor s pisateljico Karolino Kolmanič v DOSOR-ju

Filip Matko Ficko, četrtek, 19. oktober 2017 ob 18:16
Pogovor s pisateljico Karolino Kolmanič v DOSOR-ju

Pogovor s pisateljico Karolino Kolmanič v DOSOR-ju

V okviru dejavnosti literarnega krožka, ki deluje v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, pod vodstvom upokojene profesorice slovenskega jezika Bee Baboš Logar, je bil v sredo, 18.oktobra, literarni popoldan v predprostoru DOSOR-jeve knjižnice namenjen pogovoru s pisateljico Karolino Kolmanič.

Iztočnica za pogovor je seveda bila najnovejša knjiga Založbe Volosov hram iz Pekla pri Mariboru, ki je izdala  v 200 izvodih roman 87-letne pisateljice Karoline Kolmanič iz Murske Sobote (rojena je bila v Lomanošah pri Gornji Radgoni) pod naslovom »Pozabljene pomladi«. Toda po srečanju je bila večina prepričana, da pomladi sigurno ne bodo nikoli pozabljene.

Vse zbrane, med njimi pisateljico Karolino Kolmanič in predstavnika Založbe Volosov hram Roberta Titana Felixa, je na začetku pozdravila mentorica DOSOR-jevega literarnega krožka Bea Baboš Logar, pod vodstvom Suzane Divjak pa je tri pesmi zapel mešani pevski zbor stanovalk in stanovalcev DOSOR-ja Večerna zarja. Bile so pesmi povezane z vsebino predstavljene knjige (Slovenskega naroda sin, En hribček in Siva pot). Sledil je iskriv pogovor s pisateljico, ki še vedno neumorno ustvarja (trenutno piše novo zgodbo / roman, ki se bo »dotaknil« bivajočih v ustanovah s posebnimi potrebami). Z avtorico že 25-ih izdanih knjižnih del se je pogovarjal spodaj podpisani.

Omeniti je seveda treba, da je Karolina Kolmanič priznana tudi v tujini, kajti 29.septembra letos je Washingtonska kongresna knjižnica roman »Pozabljene pomladi« uvrstila v svoj fond že kot dvajseto knjigo te avtorice.


Več v Kultura in izobraževanje