Ob zaključku Golarjevega leta na Glavnem trgu »pustili svoj odtis«

Šlo je za inkluzivno obarvano dogajanje in prvo takšno prireditev v našem okolju

Prlekija-on.net, torek, 5. junij 2018 ob 13:02
Prireditev Upaj si pustiti svoj odtis

Prireditev Upaj si pustiti svoj odtis

OŠ Ivana Cankarja Ljutomer - podružnica​ Cvetka Golarja Ljutomer, je v torek, 5. junija, na Glavnem trgu v Ljutomeru, pripravila javno prireditev »Upaj si pustiti svoj odtis«. Šlo je za inkluzivno obarvano dogajanje ob zaključku Golarjevega leta, kamor so povabili tudi otroke sosednjih vrtcev in šol.

V uvodnem kulturnem programu so svojo novo himno zapeli učenci in učenke OŠ Cvetka Golarja Ljutomer, nekaj besed pa so nato spregovorili Metka Sobočan Sarjaš iz POŠ Cvetka Golarja Ljutomer, županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba in Mateja Štefanec, vodja podružnice, ki je v okviru Golarjevega leta prvič slavnostno podelila tudi priznanja za soustvarjanje inkluzivne kulture zunanjim sodelujočim.

Priznanja so podelili v treh kategorijah - izjemni dogodki, izjemno sodelovanje in izjemna podpora. S tem kot OŠ s prilagojenim programom želijo bolj aktivno sooblikovati kulturo inkluzije v ožjem in širšem okolju. Priznanja so prejeli Društvo RAST Ljutomer, Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer - oddelek za predšolsko vzgojo, podjetje Biro Biro d.o.o., ustvarjalci glasbeno-gledališke predstave Rumeno čudo, Krka d.d. in Zavarovalnica Sava d.d.

Kot je v nagovoru med drugim povedala Mateja Štefanec, je "v našem okolju to prva takšna prireditev, gotovo pa ne zadnja, saj inkluzija, povezanost, za nas ostaja vodilna smernica".

Za glasbo so poskrbeli učenci OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, po kulturnem programu pa so sledile ustvarjalne delavnice, kjer so se otroci lahko preizkusili v različnem ustvarjanju, od glasbe, likovnega ustvarjanja do raznih ročnih spretnosti in spretnosti na kolesih in skirojih. S svojimi podobami so nato porisali tudi celoten trg in pustili svoj odtis.



Več v Kultura in izobraževanje