KD Obrež vas vabi na nagrajeno žlahtno komedijo Nežka se moži

Predstavo bodo uprizorili ob sobotah, 23. februarja, 16. marca in 23. marca v Domu kulture Sveti Tomaž

Prlekija-on.net, torek, 5. februar 2019 ob 07:59
Nežka se moži

Nežka se moži

Kulturno društvo Obrež vas vabi na nagrajeno žlahtno komedijo "Nežka se moži", ustvarjalca Vinka Möderndorferja. Komedija vas bo sprostila in razvedrila v soboto, 23. februarja, ob 19h, v Domu kulture Sveti Tomaž.

Komedijo bodo ponovili še v soboto 16. marca, ob 19h in v soboto 23. marca, ob 19h, v Domu kulture Miklavž pri Ormožu.

Smeh zagotovljen! Prostovoljni prispevki dobrodošli.

Z uprizoritvijo komične priredbe, avtorja Vinka Möderndorferja, Nežka se moži, želijo obuditi spomin na izjemno delo Antona Tomaža Linharta, Ta veseli dan ali Matiček se ženi. Predstavo zaznamujejo komične prigode in preobrati. Ne manjka niti vznemirljivosti, ljubkovalnih in romantičnih prizorov.

Rutinski vsakdanjik mevžastega, romantičnega, a samskega 40 letnega učitelja (Matija) utegne biti precej umirjen, včasih tudi filozofsko dolgovezen. Zato je bizarno ljubeča navezanost zdolgočasenega slavista na mamico nekoliko razumljiva.

Rutina se hipoma prekine, ko v svoj življenjski prostor spusti mlajšo, ljubečo ter poželjivo pripadnico nežnejšega spola (Neža), ki ima jasno vizijo na njuno skupno bivanje. Z nežnim in ljubečim pristopom se bori za svojega izvoljenca in proti mamici tekmuje za naklonjenost svojega pomehkuženega izbranca. Odločno se upira starim navadam, katere po njenem mnenju ne spadajo v njuno razmerje in skorajšnji zakonski stan.

Presenetljivi, nenapovedani obiski postavnega, šarmantno hrupnega in prepričljivega avtomehanika (Tonči) še bolj razburkajo dogajanje in preteklost vsake osebe se prične bolj in bolj razkrivati. Nepričakovani obiski privedejo do zmede, negotovosti in predvsem do zvrhane mere komičnih pripetljajev, ki v gledalcu prebudijo pristen smeh in žlahtno veselje.

Predstava se zaradi odraslega, ljubezenskega dialoga priporoča starostni skupini 12+

Zasedba

Neža - Nina Ivančič
Matija - Boštjan Kuharič
Tonči - Davorin Rihtarič
Mestna gospa - Nives Imerovič
Soseda - Monika Plohl
Mamica - fiktivna oseba
Šepetalka - Klavdija Petek

Režija - Boštjan Kuharič
Kitara - Pia Kuharič
Klavir - Žana Kuharič
Tonska podpora - Nives Imerovič, Bernardka Kuharič

Scena - Stanko Ploh, Helena Habjanič, Monika Plohl
Vizažistka: Milena Govedič, Monika Kocuvan
Luči: Stanko Ploh



Več v Kultura in izobraževanje