Devetdeseti občni zbor PGD Mala Nedelja

Plaketo gasilskega veterana so prejeli Marta in Stanislav Filipič, Anica Kocbek in Vladimir Bolkovič

Branko Košti, sreda, 20. marec 2019 ob 16:531
Plaketo gasilskega veterana so prejeli Marta in Stanislav Filipič, Anica Kocbek in Vladimir Bolkovič

Plaketo gasilskega veterana so prejeli Marta in Stanislav Filipič, Anica Kocbek in Vladimir Bolkovič

Prostovoljno gasilsko društvo Mala Nedelja je v soboto, 16. marca, opravilo devetdeseti občni zbor. V poročilu o delu v preteklem letu, je predsednik David Sovec predstavil izvedene aktivnosti v letu 2018. Takoj, ko so dovoljevale vremenske razmere, so nadaljevali izdelavo fasade na gasilskem domu. Udeleževali so se prireditev in proslav ob obletnicah in prevzemih vozil prijateljskih društev, med drugim so skupaj s PGD Radoslavci z vodnim tunelom pozdravili novo gasilsko vozilo PGD Stara Gora. Udeležili so se sektorskega preverjanja v Radoslavcih, še posebej pa so ponosni na odlično drugo mesto, katerega so zasedli njihovi najmlajši gasilci na tekmovanju v Veržeju. Obnova starega vozila Magirus DEUTZ se približuje kraju, opraviti je potrebno le še kleparska in ličarska dela.

Malonedeljski gasilci vzorno sodelujejo z vsemi društvi na območju krajevne skupnosti, z Društvom vinogradnikov Mala Nedelja so podpisali pogodbo, s katero so jim v dolgoročni najem predali gasilski dom v Moravcih, na mestu katerega želijo vinogradniki zgraditi Vinogradniški dom.

Poveljnik PGD Mala Nedelja Vito Matjašič je, z vidika intervencij, leto 2018 ocenil kot mirnejše, saj so prvič intervenirali šele 22. avgusta v nočnem času, ko je v Drakovcih zagorelo v garaži stanovanjske hiše. Na istem naslovu so intervenirali še v mesecu novembru zaradi vžiga plinske jeklenke. V mesecu septembru so gasili zagorelo podrast v bližini gasilskega doma.

Tradicionalno evakuacijsko vajo na OŠ Mala Nedelja, v kateri sodelujejo tudi PGD Radoslavci in Precetinci so, predvsem otrokom, popestrili gasilci PGD Ljutomer s prikazom gašenja z višine s tehnično reševalnim vozilom. Sodelovali so tudi na vaji PGD Stara Gora v Žihlavi.

Za jubilejno leto 2019, v katerem bodo praznovali 90-letnico društva, so sprejeli obsežen načrt dela, ki zajema dokončanje fasade in ureditev okolice gasilskega doma, dokončanje obnove vozila Magirus, operativno in preventivno delo na področju gasilstva, posebna skrb bo namenjena delu z mladimi. In seveda slovesnosti v okviru praznovanja devetdesetletnice.

Devetdesetemu občnemu zboru PGD Mala Nedelja, so prisostvovali številni gostje: podžupan Občine Ljutomer Niko Miholič, predsednik GZ Ljutomer Andrej Rus, predsednik KS Mala Nedelja Boštjan Žerdin, ravnateljica OŠ Breda Žunič, predstavniki PGD Precetinci, Radoslavci, Stara Gora, Sv. Jurij, Grabšinski breg, Koračice, Trnovci, pobrateno gasilsko društvo Paška vas in prijateljski gasilski društvi Zg. Pirniče in Lokovica, ter predstavniki DV Mala Nedelja, športnega in kulturnega društva. Vsi so bili enotni v oceni, da PGD Mala Nedelja deluje uspešno in jim takšno delo zaželeli tudi v bodoče.

Predsednik GZ Ljutomer Andrej Rus ter predsednik in poveljnik PGD Mala Nedelja David Sovec in Vito Matjašič, so podelili priznanja za deset, dvajset in trideset let članstva, napredovanja in Plakete gasilskega veterana, ki so jih prejeli Stanislav Filipič, Marta Filipič, Anica Kocbek in Vladimir Bolkovič.



Več v Kultura in izobraževanje