Martina in Martin 2010

Martinovanje Društva upokojencev Radenci

Filip Matko, četrtek, 18. november 2010 ob 13:38
Martina in Martin 2010

Martina in Martin 2010

Društvo upokojencev Radenci je pripravilo tradicionalno vsakoletno Martinovanje, vendar nekaj dni po Martinu, 17. novembra. Za tokratno zabavno prireditev, ki se je je udeležilo 94 članic in članov, je bila izbrana dvorana prenovljenega gasilskega doma v Radencih.

Za kosilo s sladico je poskrbelo gostišče Šenekar iz Spodnjih Ivanjec, ki so jim pri postrežbi pomagali društveni prostovoljci in prostovoljke. Že ob samem prihodu pa je vse pričakala glasba dueta FiS (Franc Duh in Stanko Ilješ), ki nista prenehala z igranjem vse do zaključka letošnjega martinovanja upokojenk in upokojencev.

Pred začetkom zabavnega programa po opravljenem kosilu je predsednica društva, Marija Erveš, z velikim veseljem pozdravila ter s priložnostno steklenico nagradila slavljenca – »ta pravega Martina« in sicer člana Martina Škrleca iz Radenec, ki se je tradicionalnega Martinovanja udeležil s svojo zakonsko družico. In sledil je krst mošta v vino. To so kot »škof Martin«, »ministrant« in »Moštek« opravili Stanko Ilješ, Franc Duh in Albin Marinič. Sledila je seveda obvezna napitnica.

Plesno zabavo je prekinil še en dogodek: proglasitev društvene Martine in Martina za sezono 2010/2011 ! Kajti lansko leto sta ta laskavi naslov dobila Marija Erveš in Albin Marinič, ki nista smela manjkati na nobeni društveni zabavi ter sta skrbela za dobro voljo vseh. To se seveda pričakuje tudi od novoizvoljenega para. Za Martino II je bila imenovana Lojzka Škerget, za Martina II pa Franc Zver. Prejela sta društveni lenti, ki ju bosta spremljali do Martinovanja prihodnje leto.


Več v Družabno